Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ternat bouwt klusjesdienst af

Ternat bouwt klusjesdienst af

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het gemeentebestuur van Ternat werkt aan een uitdoofscenario voor de klusjesdienst van het Sociaal Huis Ternat. Deze dienst doet klusjes en tuinonderhoud bij een 30-tal inwoners in kwetsbare situatie in Ternat. Cliënten worden door de gemeente begeleidt naar andere aanbieders van klusjesdiensten. 

“In de zomerperiode kan de dienst de vraag niet bijhouden en in andere periodes zijn er onvoldoende klusopdrachten waardoor deze klusjesmensen ad hoc moesten inspringen bij andere gemeentediensten. Een optimalisatie drong zich al een tijdje op. Na een evaluatie werd beslist om de klusjesdienst vanaf 1 maart 2024 af te bouwen en op 1 januari 2025 volledig stop te zetten”, laat Nele Vandenbulcke, schepen van Welzijn en Armoedebestrijding weten. In de periode maart 2024 t.e.m. januari 2025 zoekt de gemeente – samen met de cliënten – naar andere aanbieders van klusjeswerk aan huis. 

 

Goed financieel bestuur

Heel deze hervorming past in een visie van goed financieel bestuur. Het gaat niet over een besparingsoperatie maar over het optimaal inzetten van belastinggeld en de focus op de kerntaken. Heel wat inwoners van Ternat geven aan dat netheid van de gemeente en onderhoud van openbaar domein belangrijk zijn. De gemeentelijke groendienst heeft heel het jaar door handen tekort én krijgt de openstaande vacatures moeilijk ingevuld. Met de verschuiving van deze technische medewerkers naar de groendienst staan ze ten dienste van elke inwoner, zonder dat de cliënten van het sociaal huis moeten inboeten op levenskwaliteit en service.

“We zijn ervan overtuigd dat we met deze optimalisatie van de diensten op termijn een win-win kunnen realiseren. We willen onze inwoners in een kwetsbare situatie een ondersteuning blijven aanreiken. Onze cliënten zullen geïnformeerd en goed begeleid worden naar andere diensten en privé-initiatieven We beseffen maar al te goed dat deze ondersteuning voor veel mensen immers het verschil maakt om langer thuis te kunnen blijven wonen.” sluit Nele af.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Ben je op zoek naar een energieke en gezonde levensstijl? Wil je jezelf uitdagen, sterker voelen en je fitnessdoelen bereiken? Zoek niet verder!
Ternat

Opendeur SANO Livin’

Ben je op zoek naar een energieke en gezonde levensstijl? Wil je jezelf uitdagen, sterker voelen en je fitnessdoelen bereiken? Zoek niet verder!

Lees meer »
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren