Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ternat ondersteuningsbeleid voor onthaalouders

Ternat ondersteuningsbeleid voor onthaalouders

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ternat ondersteuningsbeleid voor onthaalouders

Ternat telt verschillende onthaalouders die met veel liefde opvang voorzien voor de allerkleinsten. In samenwerking met het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) en Huis van het Kind, ontwikkelde Lokaal bestuur Ternat een ondersteuningsbeleid voor onthaalouders.

“Onthaalouders vangen elke dag baby’s en peutertjes op in een warme omgeving. Ze ondersteunen hen bij het spelenderwijs aangaan van uitdagingen en bij het onderzoeken en ontdekken van zichzelf en de omgeving. Onthaalouders zijn onmisbaar voor vele gezinnen. We kunnen als lokaal bestuur onze onthaalouders nooit genoeg bedanken. Met het nieuwe beleid trachten we onze dankbaarheid en waardering te tonen voor alle onthaalouders in Ternat.” aldus Sven De Paepe – schepen voor kinderopvang.

Ondersteuning

Het ondersteuningsbeleid voorziet voor alle onthaalouders in Ternat jaarlijks een financiële en materiele ondersteuning. De materiële ondersteuning is in de vorm van vuilniszakken. Onthaalouders krijgen daarnaast ook een gratis lidmaatschap in de bibliotheek. “Hiermee willen we baby’s en peuters al vroeg laten kennismaken met boekjes, want samen in boekjes kijken, verhalen verzinnen, liedjes zingen of versjes vertellen, het kan ook met de allerkleinsten.” zegt Sven De Paepe.

Ontmoetingsmoment

In haar nieuwe beleid voorziet Ternat jaarlijks een netwerk- en ontmoetingsmoment voor onthaalouders en krijgen onthaalouders persoonlijke uitnodigingen voor gratis opvoeding gerelateerde infoavonden. “Uiteraard willen we onze onthaalouders ook letterlijk in de bloemetjes zetten en ontvangen ze jaarlijks ter gelegenheid van ‘week van de kinderopvang’ een fijne attentie.” sluit Sven De Paepe af.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren