Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ternat opent tweede natuurbegraafplaats op 1 oktober 2023

Ternat opent tweede natuurbegraafplaats op 1 oktober 2023

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Aan de begraafplaats in Wambeek werd in 2022 een braakliggend stukje grond omgetoverd tot een natuurlijke begraafplaats. Dat hier heel wat nood aan was, is duidelijk. Zes maanden na de inrichting waren er al heel wat begravingen op deze plek. Dit overtuigde het lokaal bestuur Ternat om een volwaardige natuurbegraafplaats aan de Muilemlaan in Sint-Katherina-Lombeek in te richten.

“Voor de nieuwe natuurbegraafplaats in Lombeek kochten we drie bospercelen aan die we samenvoegden met twee stukken grond in eigen beheer die bebost werden. De huidige begraafplaats aan de Muilemlaan wordt verder volledig ingegroend en vormt hiermee een mooie overgang naar de natuurbegraafplaats.” Aldus Geert De Feyter, schepen voor begraafplaatsen

De nieuwe natuurbegraafplaats in Lombeek bestaat uit inheems loofbos, waarin een aantal open plekken zijn gecreëerd die dienst kunnen doen als ceremonieplaats, begraafzones en als rustplaats. Een drie meter brede weg verbindt deze open zones, en biedt ook de mogelijkheid om beheerwerken uit te voeren. Er kan begraven worden in natuurlijke biologisch afbreekbare urnes en er kan uitgestrooid worden.

Laatste rustplaats gaat op in de natuur

Mensen denken bewuster na over het milieu, ook bij hun uitvaart. Er is een groeiende vraag naar en een behoefte aan een laatste rustplaats in de natuur. Mensen die kiezen voor een natuurbegraafplek willen bij hun ‘laatste rustplaats’ helemaal opgaan in de natuur. De natuur gaat op een natuurbegraafplaats zijn vrije gang en de natuurlijkheid van de begraafplekken wordt maximaal gevrijwaard.

“Met deze natuurbegraafplaats willen we ook extra ruimte creëren voor fauna en flora en een extra stukje toegankelijke natuur bieden.” sluit Geert De Feyter af.

Dit project kwam tot stand dankzij de financiële steun van de Vlaamse overheid. De aankoop en inrichtingen werden gefinancierd met subsidies voor toegankelijk groen in de Vlaamse rand rond Brussel, van de Vlaamse Overheid.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren