Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Werken Assesteenweg en Ninoofsesteenweg op schema

Werken Assesteenweg en Ninoofsesteenweg op schema

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De belangrijke nutswerken langs de Assesteenweg (N285) en Ninoofsesteenweg (N8) zitten op schema. Op vrijdag 25 augustus 2023 ging de Ninoofsesteenweg terug open en bij de start van het nieuwe schooljaar, op 1 september, gebeurde hetzelfde voor het grootste deel van de Assesteenweg tot de Fossebaan. Vrijdag 15 september in de vooravond geeft Fluvius ook het laatste stuk van de Assesteenweg (N285) vrij. Daarmee is de vooropgestelde deadline gehaald.

In de komende periode wordt verder gewerkt aan de aanleg richting de E40, inclusief een grote onderboring onder de autosnelweg en de spoorlijn. Deze werken hebben een hele kleine impact op het verkeer. Alle werken zouden begin december afgerond moeten zijn.

Via de nutswerken, die worden uitgevoerd door aannemer TM Waas-Tech, versterkt en vernieuwt Fluvius de elektriciteitsnetten in de regio. Verouderde delen van het elektriciteitsnet worden vervangen en waar nodig worden nieuwe of zwaardere kabels aangelegd. Het elektriciteitsnet in de buurt krijgt daarmee een flinke upgrade.

Ternat, Lennik en Roosdaal

Fluvius wil de betrokken gemeentebesturen van Ternat, Lennik en Roosdaal én alle buurtbewoners alvast van harte bedanken voor hun hulp en begrip. Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar onze aannemer TM Waas-Tech en alle collega’s die betrokken zijn bij de voorbereiding en de uitvoering van deze werken, ook in volle zomerperiode.

“We zijn heel blij dat de werken eindelijk gedaan zijn en dat alles vlot is verlopen. Het vrachtverkeer volgde de voorgelegde omleidingen op lange afstand, de lokale politie controleerde hier regelmatig op. Aangezien personenwagens hun weg zoeken via GPS was het soms moeilijker hen tegen te houden de kleine wegen te gebruiken. We danken het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Waas-Tech en Fluvius om de duurtijd van de werken sterk in te perken. De looptijd is gehalveerd door meer ploegen in te zetten en in meerdere shiften te werken. Om de hinder te beperken vonden zoveel mogelijk werken in de zomer plaats. We danken uiteraard ook onze inwoners voor hun geduld.” Aldus Michel Vanderhasselt, burgemeester Ternat. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren