Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

1000 km lang positieve ideeën verspreiden

1000 km lang positieve ideeën verspreiden

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

1000 km lang positieve ideeën verspreiden

Nils Van Delm, inwoner van Opwijk en leerkracht in BUBAO MOZA-IK (ook in Opwijk), is sinds kort begonnen met een project: Thinkclusion (denk inclusief):

“Thinkclusion is een Facebook -en Instagrampagina waar we positieve ideeën verspreiden en in gesprek gaan met mensen die nog botsen op maatschappelijke drempels. Zo ben ik in gesprek gegaan met een doof persoon, een transgender persoon, enkele onderwijs experts en een dokter. Telkens vroeg ik hen hoe inclusief zij de maatschappij ervaren en op welke drempels zij dagelijks botsen. Samen zijn we gaan nadenken hoe het inclusiever en anders kan. Met als doel om verschil te omarmen en iedereen een stem te geven.

Om deze gesprekken in de kijker te zetten ga ik samen met mijn vriendin de GR10 wandelen. Een uitdagende trektocht van 1000 km in de bergen. Hier hebben we twee maanden tijd voor in de zomervakantie, dit omdat we allebei in het onderwijs staan.”

Hun doel: 1000 km lang positieve ideeën verspreiden.

“Het afgelopen jaar zijn we in gesprek gegaan met verschillende mensen. Hun inspirerende verhalen willen we verder verspreiden.  Dit met als 1 doel: een meer inclusieve samenleving bekomen. Kortom, een samenleving waar elke persoon zichzelf mag én kan zijn, met respect voor elk individu. Een samenleving waar verschil omarmt wordt, iedereen een even grote plek aan tafel krijgt en tot slot dát verschil gebruiken om een gemeenschappelijk maatschappijverhaal te schrijven. Dat pad willen we bewandelen. Dit vergt een “lange weg” en “bergen” werk. Net zoals wat wij gaan doen, een uitdagende trektocht dwars door de Franse Pyreneeën, de GR 10! “

Start: 1 juli 2024 in Hendaye ����

Einde: 30 augustus 2024 in Banyuls-sur-Mer ����

Volg je dit avontuur mee?

° Draag je steentje bij door hun  tips te volgen en te verspreiden

° Dit kan ook door zelf mee te denken, anderen te inspireren, en zelf inclusieve initiatieven voor te stellen! 

° Verdraagzaam zijn voor, in gesprek gaan met en luisteren naar elkaar. 

“Met deze trektocht willen we inclusief denken in de kijker zetten. Hopelijk zet dit mensen aan tot denken en doen!”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand