Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

167.062 euro duurzame mobiliteitssubsidie voor 44 Vlaams-Brabantse scholen

167.062 euro duurzame mobiliteitssubsidie voor 44 Vlaams-Brabantse scholen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

167.062 euro duurzame mobiliteitssubsidie voor 44 Vlaams-Brabantse scholen

De provincie Vlaams-Brabant geeft dit schooljaar aan 44 scholen in totaal 167.062 euro subsidies voor hun mobiliteitsproject via Dr. Mobi.

Met de subsidie investeren scholen in een betere fietsenstalling, extra materiaal voor de verkeerslessen of in schoolfietsen. De scholen krijgen naast financiële steun ook advies op maat om hun projecten verder uit te werken.

​“We willen zoveel mogelijk inwoners aan het fietsen krijgen. Hoe meer kinderen te voet of met de fiets naar school gaan, hoe minder auto’s in de omgeving van de school. Dat zorgt dan weer voor een veiligere schoolomgeving en het past in onze provinciale ambitie om klimaatneutraal te worden”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ”Veiligere en milieuvriendelijke schoolomgevingen zorgen ervoor dat kinderen en ouders met een gerust gevoel naar school kunnen fietsen. Dankzij het Dr. Mobi-project krijgt de schoolgaande jeugd de kans om vertrouwd te raken met de fiets. Zowel kleuters als kinderen uit de hogere jaren kunnen door de aankoop van verkeerseducatief materiaal bewust leren omgaan met het verkeer.”

De subsidies werden gegeven aan 44 scholen uit Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Haacht, Halle, Herent, Hoegaarden, Kampenhout, Kortenaken, Leuven, Liedekerke, Machelen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Tremelo.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand