Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

25 jaar WOMED Award –  Christina Hadinoto van Contour Lab is Vlaams-Brabantse laureate

25 jaar WOMED Award -  Christina Hadinoto van Contour Lab is Vlaams-Brabantse laureate

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

25 jaar WOMED Award –  Christina Hadinoto van Contour Lab is Vlaams-Brabantse laureate

Op 15 mei reiken Vrouwennet vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen de WOMED Award uit. Elk jaar wordt de ‘Onderneemster van het Jaar’ én de ‘Belofte van het Jaar’ gekozen, daarmee willen de organisaties ondernemerschap van gedreven vrouwen bekronen. Voor de provincie Vlaams-Brabant is Christina Hadinoto van Contour Lab genomineerd in de categorie van de beloftes. 

Contour Lab gebruikt AI om het kledingadvies dat je in een fysieke winkel zou krijgen naar de online wereld te halen. Daarmee bouwt de start-up niet alleen een body-positive shopervaring op maat van elke consument, maar verkleint het ook het aantal retours en de modeafvalberg. Oprichter Christina Hadinoto uit Tremelo hoopt zo de mentaliteit van de mode-industrie van binnenuit te veranderen.

Chistina: “Bij online shoppen valt het stijladvies van vertrouwd winkelpersoneel weg. Tijdens de lockdown ging ik op zoek naar een schaalbare digitale oplossing, maar die bleek niet te bestaan. Daarom besloot ik die zelf te creëren. Ik geloof in het creëren van een online winkelomgeving waarin iedereen, ongeacht hun lichaamsvorm of -maat, zich gewaardeerd en mooi voelt.” 

Aantal vrouwelijke ondernemers zit in de lift 

Het aantal onderneemsters gaat al jaren in stijgende lijn maar er zijn nog steeds meer mannelijke dan vrouwelijke zelfstandigen, al is het verschil de laatste 20 jaar steeds kleiner geworden. Volgens de RSVZ waren er in de provincie Vlaams-Brabant in 2022 in totaal 46.986 vrouwelijke zelfstandigen aan de slag, ten opzichte van 91.177 mannelijke zelfstandigen. Dat maakt een verhouding van 34% vrouwen en 66%  mannen. 1 op 3 zelfstandigen is dus een vrouw, wat ook overeenkomt met het Belgisch gemiddelde.  

We maken de voorbije jaren wel vooruitgang. Het aantal vrouwelijke zelfstandigen in Vlaams-Brabant steeg met 22,6% op vijf jaar tijd (46.986 in 2022 t.o.v. 38.327 in 2017). Daarmee doen we iets beter dan het Belgisch gemiddelde, waar een stijging van 21% wordt gemeten. Vrouwelijk ondernemerschap zit dus duidelijk in de lift, maar de kloof blijft groot. 

“Door rolmodellen op een podium te plaatsen willen we meer vrouwen inspireren en stimuleren om te kiezen voor het ondernemerschap” zegt Elke Tielemans, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel. “Dat doen we samen met Vrouwennet via initiatieven als de WOMED Award, maar ook via ons provinciaal ondernemersforum ‘LABO’, een structureel  netwerk voor ondernemende vrouwen. LABO, de afkorting van LadyBoss,  brengt vrouwelijke ondernemers samen die ambitieus, communicatief en daadkrachtig zijn. We willen dat de kloof wordt gedicht, en dat moet sneller. Als we blijven groeien aan het huidig tempo zou het nog tot 2081 duren vooraleer er evenveel mannelijke als vrouwelijk zelfstandige ondernemers zijn in onze provincie” 

De WOMED Award wordt uitgereikt op 15 mei 2024. Wie worden uiteindelijk de onderneemsters van het Jaar?  Dat wordt voor een stuk bepaald door een publieksstemming. Stemmen kan viawww.womedaward.be tot 24 april.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand