Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

340.000 euro voor zes plattelandsprojecten

340.000 euro voor zes plattelandsprojecten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

340.000 euro voor zes plattelandsprojecten

Zes nieuwe plattelandsprojecten in Bierbeek, het Dijeland, Halle, Kortenaken, Lennik en het Pajottenland kunnen rekenen op zo’n 340.000 euro aan steun via de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat onder meer om de aanleg van groene parken in dorpscentra, de inrichting van een voedselbedelingsruimte en de uitbouw van een vast JACpunt voor jongeren.

“Plattelandsprojecten dragen bij tot de ontwikkeling van landelijke gebieden”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor plattelandsbeleid. “Daarnaast spelen ze een cruciale rol in het behoud van het plattelandsleven, dat door de verstedelijking onder druk staat. Deze projecten zijn dan ook van belang voor het welzijn van de bewoners en hebben ze positieve gevolgen voor de hele samenleving.”

De middelen zijn afkomstig van het Europees Herstelfonds. Dit werd in het leven geroepen om de economische en sociale gevolgen van de coronacrisis te verzachten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand