Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

3Wplus overhandigt sleutel duurzame demowoning aan Providentia

3Wplus overhandigt sleutel duurzame demowoning aan Providentia

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

3Wplus, actief als Energiehuis voor de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde, overhandigt donderdag 21 maart de sleutel van zijn volledig energiezuinig en duurzaam gerenoveerde demowoning in Opwijk aan woonmaatschappij Providentia. Die zal de woning voor de komende 9 jaar sociaal verhuren. De woning is op donderdag 21 en vrijdag 22 maart nog een laatste keer te bezoeken door het grote publiek.


3Wplus kocht in Opwijk een leegstaand pand aan om te renoveren tot een duurzame en betaalbare woning, los van gas en stookolie. Het pand is intussen volledig geïsoleerd en werd uitgerust met onder meer hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, een warmtepomp, een groendak en een regenwaterput.

De demowoning moest als voorbeeld dienen voor iedereen in de regio met bouw- of renovatieplannen. De laatste kijkdagen vinden plaats op donderdag 21 maart (14 tot 19 uur) en vrijdag 22 maart (14 tot 16 uur). Renovatiecoaches van Energiehuis 3Wplus geven er die dag rondleidingen en uitleg.

Het zijn de laatste kijkdagen omdat de woning in het beheer komt van woonmaatschappij Providentia, die de woning voor minstens de komende 9 jaar sociaal zal verhuren. Omwille van het tekort aan sociale woningen in de streek is het de bedoeling om met dit project eigenaars van leegstaande panden aan te moedigen om te renoveren en sociaal te verhuren.

Op donderdag 21 maart om 14 uur wordt vanuit 3Wplus officieel de sleutel overhandigd aan de directeur van Providentia. Gunther Coppens (gedeputeerde Wonen), Inez De Coninck (burgemeester van Opwijk) en Monique Van der Straeten (voorzitter Raad van Bestuur 3Wplus) zullen hierbij aanwezig zijn. De plaats van afspraak is langs de Heirbaan 125 in Opwijk.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Nieuw kunstenparcours Border Buda
Vlaams-Brabant

Nieuw kunstenparcours Border Buda

​Van 26 april tot 26 mei 2024 kan je in Buda, een industrieterrein dat zich uitstrekt over Machelen, Vilvoorde en Brussel, terecht voor Border Buda, een openlucht tentoonstelling met werk van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand