Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Asfalteringswerken op de E19 richting Antwerpen en op twee locaties van de Brusselse buitenring (R0)

Asfalteringswerken op de E19 richting Antwerpen en op twee locaties van de Brusselse buitenring (R0)

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Asfalteringswerken op de E19 richting Antwerpen en op twee locaties van de Brusselse buitenring (R0)

Vanaf maandagavond 15 april (20u) start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met asfalteringswerken op drie locaties en dit tot en met vrijdagochtend 26 april (6u). De aannemer werkt enkel ‘s avonds en ‘s nachts, tijdens de weekdagen. De werken volgen elkaar op en vinden plaats op verschillende locaties. Het Vlaams Verkeerscentrum informeert weggebruikers via de dynamische borden van de Brusselse ring.

De aannemer start de eerste nacht langs de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Brucargo. Vanaf dinsdagavond 16 april tot vrijdagochtend 19 april krijgen de rijstroken van de parallelweg in Strombeek-Bever/Wemmel aan Expo C richting Jette een opknapbeurt. Ter hoogte van de tunnel Groenendaal richting Zaventem wordt er een week lang gewerkt vanaf maandagavond 22 april (20u) tot vrijdagochtend 26 april (6u).

2 weken werken ‘s avonds/’s nachts vanaf maandag 15 april t.e.m. 26 april

De aannemer werkt op weekdagen tussen 20u ‘s avonds en 6u ‘s ochtends. In het weekend wordt er niet gewerkt. De aannemer vernieuwt – afhankelijk van de locatie – zowel de onder- als de bovenlaag asfalt van linker- en rechterrijstroken. Om veiligheidsredenen worden er rijstroken ingenomen of een afrit/oprit tijdens de werken afgesloten. Dan is er een omleiding via een volgend op- en afrittencomplex.  Waar mogelijk blijft er steeds een rijstrook open voor het verkeer en beperken we de hinder.

 

De asfalteringswerken worden achtereenvolgens op de drie locaties in verschillende fasen uitgevoerd:

1 – WERFZONE E19 MACHELEN (1 nacht)

De aannemer werkt een nacht op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Brucargo.

Maandagavond 15 april (20u) tot dinsdagochtend 16 april (6u)

Geen afsluitingen: enkel inname rechterrijstrook

 

2 – WERFZONE BUITENRING STROMBEEK-BEVER / WEMMEL (4 fasen in 3 nachten)

De aannemer werkt vanaf dinsdagavond 16 april (20u) drie nachten op rij aan de parallelweg van de Brusselse buitenring richting Jette ter hoogte van EXPO C. Bezoekers van het filmfestival BIFF houden best rekening in de avond/nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april en de avond/nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 april met extra reistijd. Door de afsluiting van de op- en afrit 7a en afrit 8 naar de Limburg Stirumlaan gelden er omleidingen via het Ei van Strombeek-Bever of via op- en afrit 9 van Jette.

 

3 – WERFZONE BUITENRING HOEILAART (5 fasen in 4 nachten)

De aannemer werkt een week lang vanaf maandagavond 22 april (20u) op de Brusselse buitenring vanaf de uitrit van de tunnel Groenendaal richting Zaventem tot aan de grens met Oudergem. De rijstroken van de buitenring en de oprit van Groenendaal krijgen een opknapbeurt. Weggebruikers houden best rekening met de afsluiting van de koker van de buitenring van de tunnel Groenendaal voor al het verkeer in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april tussen 0u en 6u ‘s ochtends. Zwaar verkeer +3.5 ton wordt al vanaf 20u bovengronds omgeleid. Bij de afsluiting van de oprit Groenendaal naar de buitenring (R0) in de avond/nacht van dinsdag 23 april op woensdag 24 april geldt er een omleiding via de binnenring richting Waterloo om een keerbeweging te maken ter hoogte van Argenteuil.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand