Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Boek jongens 4 ELEK GTSM

Boek jongens 4 ELEK GTSM

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Boek jongens 4 ELEK GTSM

Deze week presenteerden de jongens van 4 ELEK op GTSM hun boek.

Zij schreven op 10 weken een verhalenbundel.

Leerkracht Barbara De Munnynck :  “Geschiedenis schrijven is niet voorbehouden aan koningen of kunstenaars. We hebben allemaal een verhaal te vertellen. Dat is precies wat deze verhalenbundel bewijst.

Dit voorjaar mocht ik tien weken lang met jullie werken rond literatuur en creatief schrijven. Jullie waarschuwden me bij onze kennismaking: “Wij lezen geen boeken. Dat vinden wij saai.”  Maar jullie waren toch bereid om onze sessies een kans te geven.
We lazen korte verhalen, columns en gedichten. Jullie beschreven situaties met je zintuigen en je fantasie. We werkten aan geloofwaardige personages en een verhaalstructuur in 5 stappen. En na wat korte, losse oefeningen begonnen jullie te schrijven aan je eigen verhaal.
Onze eigen geschiedenis in 13 sterke verhalen werd een prachtige bundel. Over heldhaftige voorvaders en zieke meters. Over spectaculaire ongevallen met de motor, fiets of step. Over een onvergetelijke verjaardag, een gekoesterde collectie, een gerespecteerde MMA-vechter en een memorabele sportreis. Over snelheid op de bmx of de 160 YCF pit bike. Er zitten zelfs twee sprookjes bij met een persoonlijke betekenis.  
Jullie schoolleiding en leerkracht Nederlands zijn bijzonder trots op het resultaat. De verhalen in dit boek zijn divers, net zoals jullie persoonlijkheden. Jullie lieten een stukje van jezelf zien op papier. En dat is het allerbelangrijkste bij literatuur.
Ik hoop dat jullie dit boek met een goed gevoel zullen tonen aan jullie (groot)ouders, familie en vrienden. Verras ze maar eens. Laat zien waartoe jullie in staat zijn! Maar ik hoop vooral dat jullie trots zijn op jezelf. Klas 4 Elektriciteit heeft op tien weken tijd toch maar mooi een boek geschreven. En wat voor één!”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand