Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Brug Ravaartstraat over E19 afgesloten vanaf maandag 22 april

Brug Ravaartstraat over E19 afgesloten vanaf maandag 22 april

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Brug Ravaartstraat over E19 afgesloten vanaf maandag 22 april

Tussen het Floordambos en het Peutiebos ligt de brug van de Ravaartstraat over de snelweg E19. Samen met de Vlaamse Landmaatschappij en andere partners vormt Wegen en Verkeer de grijze brug om tot een bermbrug. De brug krijgt een gedeelte voor fietsers en voetgangers met een ecologische strook ernaast. Auto’s rijden na de werken niet meer over de brug. Met een investering van om en bij de 2 miljoen euro verbinden we opnieuw het Floordambos met het Peutiebos. Vanaf maandag 22 april tot 12 juli wordt er overdag aan de bovenkant van de brug gewerkt.

 

Korte omleiding langs Sint-Martinuslaan

De brug van de Ravaartstraat wordt tijdens de werken afgesloten. Voor alle weggebruikers geldt een korte omleiding langs de Sint-Martinuslaan om de snelweg E19 over te steken. Na het zomers bouwverlof werkt de aannemer tot eind september ‘s avonds en ‘s nachts verder aan de renovatie van de onderkant van de brugdelen over de snelweg. Het gedeelte boven de spoorweg werd een tijd geleden al gerenoveerd.

 

Renovatie van de boven en onderkant van de brug

“Voor de brug over de Ravaartstraat omgevormd kan worden tot een bermbrug wordt de basis van de bestaande brug grondig gerenoveerd. Wegen en Verkeer neemt dat deel van het werk voor haar rekening en knapt zowel de boven- als de onderkant van de brug op. De brug wordt tot op de fundering volledig gestript en oude leuningen worden verwijderd. De brug krijgt betonherstel waar nodig, een nieuwe waterdichting en een nieuwe verflaag. Het agentschap zal ook het nieuwe fiets- en voetpad op de brug aanleggen”, zegt de minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

 

Brug permanent afgesloten voor autoverkeer

Als de brug heropend wordt, zijn enkel fietsers en voetgangers welkom. Na de make-over wordt de Ravaartstraat een groen-blauwe hotspot, met 8000 vierkante meter groene ruimte. Op de ene helft van de brug kunnen fietsers en wandelaars ongestoord genieten, terwijl de andere helft dienst doet als snelweg voor kleine en middelgrote diertjes.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand