Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Bruisende Tuinmarkt gemeente Opwijk

Bruisende Tuinmarkt gemeente Opwijk

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Bruisende Tuinmarkt gemeente Opwijk

De eerste zaterdag van mei staat vast en zeker al met groene fluo aangeduid in de agenda van menig tuinliefhebber. Want dan luidt Lokaal bestuur Opwijk met haar jaarlijkse Bruisende Tuinmarkt officieel de lente in.

Op de Borchtsite in Opwijk-Centrum nemen tot 40 lokale aanbieders van land- en tuinbouwproducten, streekproducten en verse voedingswaren uit de korte keten hun standplaatsen in.

De talrijke bezoekers kunnen er kijken, ruiken, voelen, vragen stellen, proeven en ook kopen natuurlijk!

In de Flower Power Bus komen ze in een bloemenoase terecht waar ze heerlijk kunnen ontspannen en een originele foto laten maken.

Een voorsmaakje van wat de standhouders op de Bruisende Tuinmarkt te bieden hebben: vaste planten, eenjarigen, grassen, snijbloemen, vormbomen, haag- en bosplantsoen, mediterrane planten, tuindecoratie, honing en afgeleiden, koolzaadproducten, artisanale bieren …

In het park van Hof ten Hemelrijk kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van de gidsen François Van Den Broeck en Theo De Puyseleir een kruidenwandeling maken. Na de wandeling geven de gidsen met de versgeplukte kruiden een kookdemonstratie. Voor deze activiteit is het nodig zich vooraf in te schrijven. Info en tickets op reservaties.opwijk.be.

Afspraak op zaterdag 4 mei 2024 tussen 9 en 13 uur op de Borchtsite in Opwijk-Centrum.

Evenement in samenwerking met Straffe Streek.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand