Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Burgemeester Irina De Knop uit Lennik trekt Kamerlijst Open VLD

Burgemeester Irina De Knop uit Lennik trekt Kamerlijst Open VLD

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Burgemeester Irina De Knop uit Lennik trekt Kamerlijst Open VLD

Irina De Knop (45 jaar) is al 13 jaar burgemeester in Lennik!  

Irina kiest samen met het provinciaal Open Vld bestuur voor verjonging en vernieuwing: van plaats 2 tot 10 staan enkel nieuwe of jonge kandidaten.  

De lijst wordt geduwd door en dus voluit gesteund door liberalen met ervaring in onze provincie: sterke lokale burgemeesters én de uittredende parlementsleden Goedele Liekens en Tim Van De Put. Annemie Neyts, minister van Staat, duwt bij de opvolgers. 

Irina zegt daarover: “ik kies voluit de kaart van de vernieuwing. Er staat veel jong talent klaar. Dit zal Open VLD een gezonde doorstart geven.  Ik ben ook zeer dankbaar blij met de steun en het vertrouwen van sterke liberale boegbeelden uit onze Provincie’.

Irina was al Vlaams volksvertegenwoordiger van 2009 tot 2014. Maar ze is toch vooral een kandidaat vanuit het lokale niveau. Ze is dagdagelijks actief op het terrein in Lennik als burgemeester en in haar regio vanuit het Burgemeestersforum Centrumregio Halle-Vilvoorde. Ze is sinds kort ook voorzitter van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.  Ze kent de opportuniteiten en de knelpunten in haar regio, Vlaams-Brabant en de Vlaamse rand.

Irina De Knop wil de liberale stem zijn voor de kiezers die opnieuw meer ernst in de politiek willen, weg van de waan van de dag. “Onze partij en ons land heeft nu vooral politici nodig die 100% bezig zijn met de problemen waar de mensen van wakker liggen, en niet met zichzelf”, zegt ze daarover.

Mensen liggen wakker van hun financiële toekomst, zowel ondernemers als wernemers. Irina De Knop: “Het  verschil tussen werken en niet-werken moet groter worden. En ondernemers klagen terecht over een overheid die teveel onnodige lasten en regels oplegt”.

Irina De Knop kent haar regio. Ze wil het als kamerlid opnemen voor de problemen inzake mobiliteit, veiligheid en zorg in de provincie. “Het wordt tijd dat we de achterstand op die domeinen grondig aanpakken. We hebben meer politiemensen nodig, structurele oplossingen voor onze files en voldoende plaatsen in de zorg, zowel voor jeugdhulp als voor crisisopvang.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand