Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

CD&V wil meer kansen voor kleine en lokale ondernemers bij overheidsopdrachten

CD&V wil meer kansen voor kleine en lokale ondernemers bij overheidsopdrachten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

CD&V wil meer kansen voor kleine en lokale ondernemers bij overheidsopdrachten

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer pleit cd&v ervoor om kleine en lokale ondernemers makkelijker toegang te geven tot overheidsaanbestedingen. Het doet dat bij monde van Senator Kris Poelaert, die tevens burgemeester is van de Vlaams-Brabantse gemeente Herne.

“Als burgemeester van een kleine landelijke gemeente, ben ik ervan overtuigd dat lokale start-ups, zko’s, kmo’s en zelfstandigen een eerlijke kans moeten krijgen om mee te dingen wanneer overheidsopdrachten worden uitgeschreven. Want dat stimuleert het lokale ondernemerschap en zorgt tegelijkertijd voor een lagere factuur van de lokale besturen. Een duidelijke win-winsituatie, zegt Kris Poelaert.

We pleiten er voor om de overheidsopdrachtenwetgeving te vereenvoudigen en ook gestandaardiseerde en slanke lastenboeken te introduceren.  Minstens even hard als de toegankelijkheid van de overheidsopdrachten, pleit ik voor het respecteren van de wettelijke betalingstermijn van 60 dagen. Start-ups of kleine ondernemingen beschikken in tegenstelling tot grote bedrijven namelijk niet altijd over de nodige financiële buffers om laattijdige betalingen te kunnen overbruggen”, zegt Kris Poelaert. 

Administratieve rompslomp beperken

“Kleine gemeenten die juridisch en technisch minder goed zijn uitgerust zijn ondervinden moeilijkheden. Ook KMO’s met beperkte juridische back-up stoten op drempels. De administratieve rompslomp beperken, zorgt niet alleen voor tijdswinst en een vlottere aanbesteding maar ook voor een daling van de transactiekost. Een transparante, eenvoudige procedure die mededingen voor kleine ondernemingen makkelijker maakt, is meteen ook  een stimulans voor het ondernemerschap. Tegelijkertijd worden budgetten efficiënter gebruikt want overheden kunnen aan competitieve prijzen aankopen. Volgens de OESO is op deze manier een kostenbesparing van 20% op de overheidsopdrachten mogelijk.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Nieuw kunstenparcours Border Buda
Vlaams-Brabant

Nieuw kunstenparcours Border Buda

​Van 26 april tot 26 mei 2024 kan je in Buda, een industrieterrein dat zich uitstrekt over Machelen, Vilvoorde en Brussel, terecht voor Border Buda, een openlucht tentoonstelling met werk van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand