Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Centrum voor Taal en Onderwijs ondersteunt  8 Vlaams-Brabantse scholen met taalstimulering in de klas

Centrum voor Taal en Onderwijs ondersteunt  8 Vlaams-Brabantse scholen met taalstimulering in de klas

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Centrum voor Taal en Onderwijs ondersteunt  8 Vlaams-Brabantse scholen met taalstimulering in de klas

GLS De Klimop uit Schepdaal, GVBS De Droomgaard uit Sint-Katherina-Lombeek, Pastoor De Clerckschool uit Veltem-Beisem, GBS De Hazensprong uit Haasrode GBS Vossem, VBS Gelrode, VBS Sint-Joris uit Sint-Joris-Winge en De Kleine Toekan uit Schaffen zijn dit schooljaar, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, geselecteerd om in het ondersteuningstraject van het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven) te stappen. 

Hoe zorg je voor meer talige interactie in de klas? Hoe verbeter je het begrijpend lezen? Of hoe geef je taalzwakke of stille leerlingen meer (taal)leerkansen? Deze en andere vragen worden op niveau van de school behandeld in het begeleidingstraject van het Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven. 

​“We stimuleren niet alleen taal via praktijksessies, vaardigheidstraining, intervisie en schoolondersteuning”, zegt Pandora Versteden van CTO. “We hebben ook extra aandacht voor het beleidsvoerend vermogen van de school zodat de nieuwe visie op taalbeleid door iedereen op school gedragen wordt.”

 

“We zijn blij om deel uit te maken van dit traject”, zegt Sara Van der Straeten van school De Klimop uit Schepdaal. “Vooral omdat het traject kijkt naar de noden van de school zelf en zoveel mogelijk werkt op maat. Ook de uitwisseling met de andere scholen uit het traject zorgt voor vele interessante inzichten.”

​“Deze 8 scholen zijn de vierde reeks basisscholen die deze kans krijgen. In totaal hebben we reeds 32 scholen verder geholpen om hun taalbeleid op school krachtiger te maken. Hiervoor geven we het Centrum voor Taal en Onderwijs een subsidie van 56.425 euro voor twee schooljaren”, besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat
Vlaams-Brabant

Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat

De provincie Vlaams-Brabant investeert 464.973,67 euro in 10 klimaatprojecten van 9 organisaties. BOS+ Vlaanderen in consortium met CV Meer Bos, Dialoog, Dienstengroep H.-Hartinstituut Heverlee, Ecolife, Golf Park Tervuren, Interleuven, Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, Veld Aan De Overkant en Velt krijgen deze subsidies voor hun klimaatprojecten. Hun projecten dragen bij aan de ambitie van de provincie om klimaatneutraal te worden.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand