Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Curieuzegeuze viert zijn derde verjaardag

Curieuzegeuze viert zijn derde verjaardag

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Curieuzegeuze viert zijn derde verjaardag en nodigt iedereen uit om de festiviteiten bij te wonen op zaterdag 2 maart 2024, van 12.00 tot 20.00 uur, in de historische Brouwerij Kestemont, gelegen aan de Isabellastraat 16 in Dilbeek.

Het evenement belooft een dag vol plezier en geuzelligheid te worden, waarbij bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten, smaken en ervaringen die de rijke traditie van Oude Geuze vieren.

Hoogtepunten van het evenement zijn onder meer:

  • Brouwerijbezoek: verken de geschiedenis en het vakmanschap van de nieuwste telg (Brouwerij Kestemont) uit de Horal familie met een brouwerijbezoek. Alle rondleidingen waren in een mum van tijd volzet! Je kan je wel nog altijd inschrijven op een wachtlijst via onze sociale kanalen.
  • Animatie & springkasteel: kinderen kunnen zich vermaken op het springkasteel. Daarnaast kan jong en oud zich uitleven op enkele volksspelen. Walter Evenepoel, bekend van de Pamelse volkskunstgroep “Arjaun”, zorgt voor de muzikale toets. Plezier voor alle leeftijden gegarandeerd.
  • Uitgebreide Oude Geuze kaart: ontdek de diversiteit aan smaken van Oude Geuze met een uitgebreide kaart in het café van de brouwerij. Van klassiekers tot enkele fruitbieren en zelfs lambiek van het vat, er is voor elk wat wils.
  • Gratis proostglas: elke bezoeker ontvangt een gratis drankje ter ere van het 3-jarig bestaan van Curieuzegeuze, waardoor ze kunnen toasten op deze speciale gelegenheid!
  • Geuzecaravan: Voor degenen die de geuzesfeer mee naar huis willen nemen, biedt de geuzecaravan een kans om enkele exclusieve flessen aan te kopen.
  • Wie Pajottenland zegt, zegt Geuze maar zeker ook koers. Brouwerij Kestemont bevindt zich aan de voet van de Rustberg. Een uitgelezen plek om de Strade Bianche op groot scherm te volgen, toch?

Het Curieuzegeuze en Kestemont-team roepen geuzeliefhebbers, vrienden, familie en buren op om deel te nemen aan dit jubileumfeest en samen een onvergetelijke dag te beleven.

Over Curieuzegeuze: Curieuzegeuze, geleid door zytholoog Johnathan Van der Borght. Curieuzegeuze biedt verfijnde biertastings en inspirerende foodpairings, waar elke slok een verhaal vertelt over vakmanschap en erfgoed. Met een diepgewortelde passie voor ambachtelijke lambiekbieren streeft Curieuzegeuze ernaar deze unieke traditie te delen en te bewaren. Curieuzegeuze belichaamt de essentie van de Pajotse biercultuur!

Over Brouwerij Kestemont: In 2016 wordt de volledige site aangekocht door de familie Kestemont, geboren en getogen Pajotten. Drie jaren later wordt er begonnen met lambiek te steken op eiken vaten. In 2021 wordt er een brouwzaal ingericht om de eerste brouwsels zelfgebrouwen lambiek te maken. Na een halve eeuw afwezigheid kunnen we opnieuw de geur van afkoelende wort in de straten van Pede ruiken en zo een deel streekgeschiedenis in ere herstellen. Vast wat Brueghel rook tijdens het schilderen van de oude molen en kapel van Pede zo’n 400 jaar geleden, op wandelafstand van de brouwerij. Sinds 2017 is de volledige site aangeduid als beschermd monument en sinds 2021 als bouwkundig erfgoed.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand