Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Erfgoeddag 2024 gemeente Opwijk

Erfgoeddag 2024 gemeente Opwijk

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Erfgoeddag 2024 gemeente Opwijk

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag op zondag 21 april 2024 zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Want ‘Thuis’, dat betekent voor iedereen iets anders.

‘t Opwijks Archief organiseert een wandeling langs rustige, verrassende Opwijkse hoekjes. Aan elke halte kan je aan de hand van een QR-code een verhaal beluisteren, soms ook bekijken.

Getalenteerde Opwijkenaren e.a. vertolken hierin hun eigen thuisgevoel:

Dorpsdichters Nele Bruynooghe, Jos Tilley en Eddy Hillaert

Toneelverenigingen Sterrenregen en de Bloeiende Wijngaard

Dialectkenner Jean-Paul Van der Elst

Schalkse vertellers Ineke Segers en Wilfried De Koster

Taalkunstenaars Karel Lesy en Katrien De Nil

Cartoonist Nick Van Bever

en geven een inkijk in hun belevingen rond onder meer fotocollecties, familierecepten, Opwijks dialect, zang en muziek, feesten, spreuken …

Bij elk thema nodigen een aantal open vragen de wandelaars uit om eens dieper na te denken over hun eigen thuisgevoel. Om zo het eigen verhaal te delen en herinneringen te herbeleven. Deelnemers hebben dus zeker hun smartphone mee op de wandeling. Ook een hoofdtelefoon kan helpen om alles goed te beluisteren.

De Erfgoedwandeling start op zondag 21 april, maar er is tijd tot eind mei 2024 om de zoektocht te realiseren. Wie de tocht maakt op Erfgoeddag wordt getrakteerd op iets lekkers bij de eindhalte.

Deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen op zondag 21 april 2024 tussen 14 en 18 uur in de schuur van Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7. Nadien vind je ze in de bibliotheek, Opcura, het toeristisch infopunt of via www.opwijk.be/erfgoeddag-2024.

Drop het deelnemingsformulier vóór 8 juni 2024 in ‘t Opwijks Archief, de bibliotheek, Opcura of het toeristisch infopunt en maak kans op leuke prijzen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand