Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Fietsbrug voor Leirekensroute in Opwijk

Fietsbrug voor Leirekensroute in Opwijk

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Fietsbrug voor Leirekensroute in Opwijk

De plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer om onder de Steenweg op Dendermonde (N47) in Opwijk een fietstunnel te bouwen zijn gewijzigd. Na uitgebreid onderzoek bleek dat een fietstunnel niet uitvoerbaar is en werd gekozen voor een fietsbrug. Een studiebureau werkt nu het definitieve ontwerp uit. Wanneer de werken starten is nog niet bekend. 

 

Fietsbrug met spiraal

Sinds 2022 onderzocht een studiebureau in opdracht van het agentschap de meest haalbare oplossing om fietsers veilig te laten oversteken op de kruising van de populaire Leirekensroute en de Steenweg op Dendermonde. De keuze viel op een fietsbrug met spiraal, om te voorkomen dat de helling te steil is. Vandaag ligt de startnota klaar, waarin meerdere alternatieven zijn onderzocht. De oorspronkelijke plannen voor een fietstunnel bleken niet langer haalbaar door de aanwezigheid van een grote persluchtleiding. Het graven van een tunnel op deze locatie brengt daarom te veel risico’s met zich mee. Het studiebureau werkt nu het definitieve ontwerp voor de fietsbrug uit, dat in 2024 klaar zal zijn.  

Middeneiland op kruising

In het voorjaar van 2021 werd in afwachting van de definitieve oplossing een middeneiland aangelegd op de kruising. Fietsers zijn door deze kleine ingreep beter zichtbaar en kunnen veilig in twee bewegingen oversteken. Het fietspad werd ook iets anders aangelegd, zodat fietsers de auto’s beter zien aankomen. Door het remmend effect van het middeneiland, gaan bestuurders ook sneller vertragen bij het naderen van de fietsoversteek. Zo verbeterde Wegen en Verkeer op korte termijn de verkeersveiligheid en het comfort van de fietsers op deze bekende fietsroute. 

> Meer informatie op wegenenverkeer.be/opwijk

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand