Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Groen trapt Vlaams-Brabantse campagne af in Leuven

Groen trapt Vlaams-Brabantse campagne af in Leuven

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Groen trapt Vlaams-Brabantse campagne af in Leuven

In Leuven trapte Groen vandaag haar campagne af in de provincie Vlaams-Brabant. In Hal 5 verzamelden kandidaten, leden, vrijwilligers en sympathisanten om met campagnemateriaal en affiches aan de slag te gaan. Dieter Van Besien en Aimen Horch (lijsttrekkers voor Kamer en Vlaams Parlement) spraken de Groene achterban toe en stelden de speerpunten van de campagne voor. Die draait dit jaar rond eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, betaalbare zorg en eerlijke kansen voor iedereen. Ook nationaal covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en Europees lijsttrekker Sara Matthieu maakten hun opwachting. 

“Op vlak van mobiliteit zijn er nog veel uitdagingen”, zegt Van Besien. “Goede verbindingen tussen Brussel en de rand (met trambussen of trams) zijn nodig, de diabolotaks op de treinen naar de luchthaven is te hoog, en er zijn veel te weinig bussen. Daarnaast is er nog veel onbenut potentieel voor windenergie, onder meer langs de E314.”. 

Aimen Horch vult aan: “Vlaams-Brabant is de duurste provincie van het land om te wonen. Daar moeten we dringend iets aan doen. En met Groen gaan we ook resoluut de crisis in de kinderopvang te lijf. In onze provincie daalde het aantal opvangplaatsen het meest: meer dan 5% ging verloren, terwijl er al plaatsen ter kort waren.”

Op de campagnemeetup werden ook de volledige lijsten voorgesteld voor de Kamer en Vlaams Parlement. Maar liefst 13 huidige schepenen staan op de Groene lijsten, naast een aantal oud-schepenen, een bewijs van de sterke lokale bestuurskracht van de partij. Opvallende namen daarbij zijn Veerle Leroy, oud-schepen in Beersel (tweede plaats Kamer), en Bram Peters, schepen in Tervuren (derde plaats Vlaams). Uittredend Kamerlid Eva Platteau doet vanop de tweede plaats een gooi naar een zetel in het Vlaams Parlement. Lijstduwers zijn Leuvense schepen David Dessers (Kamer) en Miet Dirix, gemeenteraadslid in Diest (Vlaams Parlement). 

Tenslotte werden opvallend veel belangrijke plaatsen aan jongeren toebedeeld. De lijsttrekker en eerste opvolger op de Vlaamse lijst, en de derde plaats en tweede opvolger op de Kamerlijst zijn jonge Groenen. In totaal heeft Groen 10 jongeren op de Vlaams-Brabantse lijsten gezet. 

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand