Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Drogenbos: Heraanleg fietspad, voetpad en parkeerstrook op Humaniteitslaan

Drogenbos: Heraanleg fietspad, voetpad en parkeerstrook op Humaniteitslaan

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Drogenbos: Heraanleg fietspad, voetpad en parkeerstrook op Humaniteitslaan

Heraanleg fietspad, voetpad en parkeerstrook op Humaniteitslaan vanaf 6 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer start na de herfstvakantie op maandag 6 november 2023 met werken op en langs de Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos. Een aannemer vernieuwt het fietspad, het voetpad en de parkeerstrook aan de westkant van de Humaniteitslaan, tussen de Verwelkomingsstraat en de brug van de Brusselse Ring (R0). Autoverkeer richting Sint-Pieters-Leeuw/Ruisbroek moet tijdens de werken een omleiding volgen via de E19. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind december/begin januari 2024. In het voorjaar van 2024, tijdens betere weersomstandigheden krijgt het wegdek van de gewestweg tussen de Bollinckxstraat en de brug van de R0 nog een nieuwe laag asfalt.

Veilig fietsen langs de Humaniteitslaan

De Vlaamse overheid wil zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen en zet volop in op veilige fietsinfrastructuur. Het fietspad aan de westkant van de Humaniteitslaan, op Vlaams grondgebied, is vandaag te smal om comfortabel te kunnen fietsen. Daarom leggen we er een veilig enkelrichtingsfietspad aan tussen de Verwelkomingsstraat en de brug van de Brusselse Ring. Het nieuwe fietspad wordt breder en zal door een groenzone afgescheiden zijn van het autoverkeer,” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

Extra ruimte voor fietsers door aanpassingen aan rijweg

Om het nieuwe fietspad te kunnen aanleggen en extra ruimte voor fietsers te creëren, worden de rijstroken voor gemotoriseerd verkeer versmald. Waar mogelijk komt een parkeerstrook in grasbetontegels, zodat het regenwater vlot de bodem insijpelt. De heraanleg van het fietspad, het voetpad en de aanpassingen aan de rijweg duren, als alles vlot verloopt, tot eind december/begin januari 2024. Aan het dubbelrichtingsfietspad, het voetpad en de parkeerstrook op de weghelft richting Brussel wordt niet gewerkt.

Fietsers via dubbelrichtingsfietspad aan overkant Humaniteitslaan

Tijdens de werken gelden er enkele aangepaste verkeersmaatregelen. Fietsers kunnen het bestaande dubbelrichtingsfietspad aan de oostkant van de weg gebruiken om vlot en veilig langs de werfzone te fietsen. Auto- en vrachtverkeer richting Sint-Pieters-Leeuw/Ruisbroek volgt een omleiding via de E19. Rijrichting Brussel blijft de weg open. 

Asfalteringswerken voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 krijgt de gewestweg over een lengte van 750 meter nog grondig onderhoud met een nieuwe laag asfalt. Deze werken worden op een zestal dagen en bij betere weersomstandigheden uitgevoerd. Asfalteringswerken zijn gevoelig voor wintertemperaturen. Om het wegdek duurzamer te vernieuwen, wordt dit uitgesteld naar de lenteperiode volgend jaar.Het volledige wegdek krijgt ook een nieuwe laag asfalt. Tijdens deze fase is de werfzone tussen de Verwelkomingsstraat en de brug van de Brusselse Ring volledig afgesloten voor alle verkeer en wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via de E19.  

> Actuele informatie op wegenenverkeer.be/drogenbos

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand