Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herinrichting Mechelsesteenweg Nossegem 

Herinrichting Mechelsesteenweg Nossegem 

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Herinrichting Mechelsesteenweg Nossegem 

Begin maart wordt de verkeerssituatie aan het station van Nossegem (Zaventem) veiliger en comfortabeler, vooral voor de voetgangers en de klanten van De Lijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt de komende twee maanden de inrichting van de Mechelsesteenweg aan het station veiliger en comfortabeler. Bovendien wordt deze locatie ingericht als Hoppinpunt. Tijdens de werken wordt een weghelft afgesloten. De fietsers en automobilisten zullen beurtelings (een rijrichting tegelijk) door kunnen. Op de drukke momenten zullen de wachttijden aan de verkeerslichten oplopen. De werken starten op 8 januari en zullen duren tot begin maart.

“De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. In Nossegem zal je vanaf begin maart vlot kunnen wisselen tussen de trein, je wagen en natuurlijk ook de fiets – extra interessant, omwille van de verbinding met de fietssnelweg Brussel – Leuven. De inrichting van de Mechelsesteenweg wordt ook aanzienlijk veiliger, in het bijzonder voor voetgangers en fietsers”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

De nieuwe oversteekplaats krijgt verlaagde boordstenen, zodat ook voetgangers in een rolstoel of ouders met een kinderwagen comfortabel kunnen oversteken. Wegen en Verkeer plaatst ook een ‘aandachtsportiek’ en aangepaste verlichting, zodat de overstekende voetgangers voortaan beter zijn voor aanrijdende automobilisten.  

De twee bushaltes aan weerskanten van de Mechelsesteenweg worden uitgerust met een schuilhuisje en een verhoogd perron. Dankzij rubbertegels en ribbelmarkeringen zullen ook blinden en slechtzienden veilig en comfortabel de bus kunnen nemen. De bus zal voortaan niet meer moeten uitvoegen om reizigers op te pikken, maar zal op de rijbaan stoppen. Dat is veiliger en de bussen kunnen vlotter stoppen en starten.

Het station van Nossegem wordt ingericht als een Hoppinpunt, een locatie waar verschillende vervoermiddelen samenkomen, bijvoorbeeld de trein, de bus en deelsystemen voor fietsen of wagens. Wegen en Verkeer plaatst in Nossegem een paarse Hoppinzuil en legt parkeerplaatsen aan voor deelwagens, deelfietsen en personen met een handicap.

De werken starten in de week van 8 januari. Als de weersomstandigheden het toelaten, en er zich geen onvoorziene vertragingen voordoen, zal begin maart 2024 alles afgewerkt zijn. De Mechelsesteenweg blijft open voor verkeer, maar fietsers en automobilisten zullen beurtelings (een rijrichting tegelijk) rijden. Wegen en Verkeer verwacht dat de wachttijden tijdens de drukke momenten aanzienlijk zullen oplopen. 

Zodat de automobilisten op de Mechelsesteenweg toch nog enigszins vlot voorbij de werf geraken, zullen de verkeerslichten aan de kruising van de Mechelsesteenweg en de fietssnelweg F3 Leuven-Brussel op oranje knipperlicht gezet worden, gedurende de volledige duur van de werken. Als de verkeerslichten van de fietssnelweg zouden blijven werken zoals gewoonlijk, zou er op de drukke momenten fileopbouw zijn van aan de fietssnelweg (de Erpsestraat) tot voorbij de werf van het Hoppinpunt. Dat zou de doorstroom van het verkeer heel erg bemoeilijken. Daarom is er beslist om de verkeerslichten aan de fietssnelweg in te stellen op oranje knipperlicht. Dit betekent wel dat de automobilisten op de gewestweg en de fietsers op de fietssnelweg extra voorzichtig moeten zijn aan de kruising van de Mechelsesteenweg en de fietssnelweg.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Sanering stort Kwadebeek
Vlaams-Brabant

Sanering stort Kwadebeek

De gemeente Sint-Genesius-Rode heeft in het najaar van 2023, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VLM), het Departement Omgeving, en OVAM een deel van de stortplaats aan de Kwadebeek laten saneren.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand