Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herstellingswerken in drie zones langs de Ring RO

Herstellingswerken in drie zones langs de Ring RO

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Herstellingswerken in drie zones langs de Ring RO

Op 15 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken en hakhoutbeheer in drie zones langs de Brusselse binnen- en buitenring (R0) in Kraainem. De werken worden uitgevoerd van op de parkeerstroken van de gemeentewegen langs de Brusselse Ring. Het verkeer op de snelweg ondervindt hierdoor geen hinder. Per zone geldt een tijdelijk parkeerverbod langs de gemeentewegen. De werken duren maximaal 4 maanden.

Werken in bermen langs Brusselse Ring

De onderhoudswerken vinden plaats in de bermen van de drie zones langs de Brusselse Ring. De werken starten op maandag 15 januari in zone A, tussen de Molenstraat en de Arthur Dezangrélaan. Daarna volgt zone B, tussen de Arthur Dezangrélaan en de Alfons Lenaertsstraat. Ten slotte is zone C aan de beurt, tussen de Arthur Dezangrélaan en de Alfons Lenaertsstraat aan de kant van de begraafplaats. Als alle werken vlot verlopen, zijn ze na 4 maanden klaar.

Lokale geluidshinder en parkeerverbod

Omdat de werken worden uitgevoerd op de parkeerstroken van de gemeentewegen, is er slechts beperkte hinder voor het verkeer. Per zone geldt een tijdelijk parkeerverbod op de aansluitende gemeentewegen, zodat ook zwaarder vrachtverkeer kan blijven passeren. Woningen blijven steeds bereikbaar. Op de snelweg is door deze werkwijze geen hinder. Voetgangers, fietsers en bussen van De Lijn ondervinden ook geen hinder. Lokaal kan er wel geluidshinder optreden, aangezien gemotoriseerde voertuigen en machines worden gebruikt.

Herstellingswerken voor betere afwatering

In elke zone worden de goten in de groene berm hersteld voor een betere afwatering. Ook de grachten worden onder handen genomen nadat het slib eruit is verwijderd. Ten slotte wordt het talud, dat is de schuine, groene berm langs de snelweg, verstevigd en aangevuld met extra grond. 

Hakhoutbeheer

Voordat de onderhoudswerken starten, voert de aannemer in elke zone rooiwerken en hakhoutbeheer uit tussen de gracht en de geluidsschermen. Daarbij worden de bomen afgezaagd tot op 10 à 20 centimeter boven de grond. Zo kunnen ze in de volgende seizoenen opnieuw uitschieten.

Hakhoutbeheer is nodig om te voorkomen dat de bomen en struiken langs onze wegen te groot worden, over de weg gaan hangen en op termijn bij veel wind op de weg zouden vallen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Sanering stort Kwadebeek
Vlaams-Brabant

Sanering stort Kwadebeek

De gemeente Sint-Genesius-Rode heeft in het najaar van 2023, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VLM), het Departement Omgeving, en OVAM een deel van de stortplaats aan de Kwadebeek laten saneren.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand