Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jobbeurs in Rotselaar matcht werkzoekenden met meer dan 40 werkgevers uit de regio

Jobbeurs in Rotselaar matcht werkzoekenden met meer dan 40 werkgevers uit de regio

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jobbeurs in Rotselaar matcht werkzoekenden met meer dan 40 werkgevers uit de regio

Op dinsdag 23 april 2024 organiseert VDAB, samen met de gemeente Rotselaar, een regionale jobbeurs voor de 13e keer. Deze vindt plaats in Sportoase De Toren van 14 tot 18 uur. Werkgevers uit het samenwerkingsverband Dijleland: Rotselaar, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen en Tremelo stellen hun vacatures voor en maken kennis met werkzoekenden die de stap naar een job in eigen streek willen zetten.

De voorbije 12 maanden ontving VDAB voor de gemeenten Rotselaar, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen en Tremelo 2.045 vacatures. We tellen hiermee 21,3% minder vacatures in vergelijking met een topperiode, waarbij er heel veel vacatures gepubliceerd werden in de periode na de coronacrisis.

De grote vacaturestorm in de nasleep van de pandemie is ondertussen dan wel gaan liggen, werkgevers worstelen vandaag nog steeds met de invulling van heel wat vacatures. De knelpuntberoepen blijven daarbij bovenaan in de lijst van openstaande vacatures. Hoewel er tegelijkertijd meer werkzoekenden zonder werk zijn, hebben ze niet altijd realistische beroepsaspiraties of weten ze niet wat er binnen hun mogelijkheden ligt. De krapte op de arbeidsmarkt toont zich ook in deze regio. Meer dan 40 werkgevers zijn aanwezig met een divers aanbod van vacatures.

Op de jobbeurs zijn ook bemiddelaars van het VDAB-kantoor van Haacht aanwezig om werkzoekenden te ondersteunen bij vragen rond tewerkstelling, vacatures en opleidingen. Ook wie nood heeft aan sollicitatietips of vragen heeft rond zijn cv, kan bij hen terecht op de beurs.

Sarah Vinck, manager Intensieve Dienstverlening VDAB Vlaams-Brabant: “Zoveel openstaande vacatures biedt vooral kansen, ook voor wie de zoektocht naar werk wat moeizamer verloopt of wie zich wil heroriënteren. We willen ook mensen aantrekken die bijvoorbeeld al een tijdje ziek thuis zijn, maar graag terug stappen willen zetten naar de arbeidsmarkt. Lokaal een jobbeurs organiseren haalt ook de banden met de lokale besturen aan, we zullen het per slot van rekening samen moeten doen, de werkzaamheidsgraad optrekken.”

Voor het gemeentebestuur van Rotselaar is het versterken van de werkgelegenheid belangrijk. De jobbeurs, die gericht is op het matchen van vacatures en competenties, is opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst met de lokale besturen van Dijleland. Binnen deze samenwerking vindt in de voormiddag voor het eerst het Talentenplatform plaats. Een netwerkmoment waar verschillende arbeidsmarktactoren aan deelnemen: werkgevers, onderwijsinstellingen, VDAB en lokale besturen. Met als focus het verkennen om samen te werken en oplossingen te vinden voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het Talentenplatform vormt de voorbereiding om de matching tussen werkgever en werkzoekende beter op elkaar af te stemmen. Beide initiatieven zijn gericht op het verlagen van drempels naar werk.

Bart De Vos, schepen voor Ondernemen en Lokale Economie in Rotselaar, is enthousiast over het brede aanbod: “Onze lokale ondernemers zijn steeds op zoek naar de juiste werknemers. Door de jobbeurs in de gemeente te organiseren bieden we hen de kans om zich te presenteren aan heel wat werkzoekenden uit de regio. Tegelijk kunnen we met de jobbeurs ook werkzoekenden in contact brengen met het jobaanbod dichtbij huis.”

Elke bezoeker is welkom op de jobbeurs op 23 april 2024 tussen 14 en 18 uur in Sportoase De Toren, Torenstraat 115 te 3110 Rotselaar.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand