Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jobbeurs Zuidoost Hageland 18 april

Jobbeurs Zuidoost Hageland 18 april

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jobbeurs Zuidoost Hageland 18 april

Werkzoekenden en werknemers die een nieuwe uitdaging willen aangaan, kunnen op donderdag 18 april 2024 naar de zesde editie van de Jobbeurs in Zaal Manege in Tienen. De beurs is een unieke gelegenheid om kennis te maken met werkgevers uit de regio en hun vacatureaanbod.

Dit jaar zullen er 36 bedrijven en organisaties aanwezig zijn als standhouder. Samen zijn zij op zoek naar tientallen nieuwe medewerkers in heel uiteenlopende sectoren.

Schepen van mensen Ine Tombeur: “In de regio Zuidoost Hageland werden er tussen april ’23 en maart ’24 maar liefst 2.385 vacatures rechtstreeks aangemeld bij de VDAB. Veel daarvan raken moeilijk ingevuld. Met de Jobbeurs zorgen we dat bedrijven en kandidaten elkaar gemakkelijker kunnen vinden.”

 

Programma

Van 12 tot 17 uur kunnen de aanwezigen kennismaken met bedrijven uit de regio en hun openstaande  vacatures. Dit jaar nemen 36 bedrijven en organisaties deel, onder meer Blankedale, RZ Heilig Hart Tienen, stad Tienen, TMS Industrial Services en MULTIOBUS.

Kandidaten kunnen doorlopend hun cv laten screenen en kunnen met de ‘matchmakers’ van de VDAB in gesprek gaan. Die kennen de vacatures van de aanwezige bedrijven heel goed en zoeken de match tussen de kandidaat en de mogelijke jobs. Daarnaast zijn er twee trailers aanwezig die de sectoren van de industrie en de schoonmaak extra belichten.

Wie op zoek is naar een opleiding of een cursus om vaardigheden te versterken, kan terecht in de vernieuwde opleidingshoek. Daar geven CVO Volt, CVO Qrios, Ligo Oost-Brabant, Ferm en Agentschap integratie en inburgering meer informatie over alle mogelijkheden.

Tussen 13.30 en 16.30 uur zorgt het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant voor een virtual reality demonstratie voor jobs in de  personenzorg. Geïnteresseerden kunnen zo live ontdekken of een job in de personenzorg iets voor hen is.

Johan Viaene, provinciaal directeur van VDAB Vlaams-Brabant: “We organiseren de Jobbeurs samen met de lokale besturen van Zuidoost Hageland. Zo verbinden we onze arbeidsmarktexpertise met de kennis die de besturen hebben van de werkzoekenden en ondernemers in hun regio. Centraal staat het matchen van werkzoekenden met vacatures. Daarnaast zijn er twee van onze trailers aanwezig: van industrie en van professionele schoonmaak (poetsmobiel) en er is ook een virtuele demonstratie van jobs in de personenzorg. De bezoeker krijgt op die manier meteen inzicht in de vaardigheden en opleidingsmogelijkheden om in die sectoren aan de slag te gaan!”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand