Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

De gemeente Keerbergen stapt in het traject ‘detailhandelscoaching’ van de provincie Vlaams-Brabant. Dit programma moet de lokale handel en horeca versterken en ondersteunen aan de hand van een op te stellen detailhandelsplan via een participatief traject met de handelaars en inwoners uit de gemeente.

Het traject Detailhandelscoaching van de provincie Vlaams-Brabant, biedt gemeenten zoals Keerbergen, de kans om hun handelsapparaat te versterken en hun toekomstige ontwikkeling te sturen. Door middel van intensieve begeleiding van een provinciale coach worden de uitdagingen en kansen van de lokale handel en horeca in kaart gebracht.

​Deze coach werkt samen met de gemeenten aan het opstellen van een plan om de lokale handel en horeca te versterken. Dit omvat onder meer het identificeren van gebieden die extra ondersteuning nodig hebben, het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van een aantrekkelijke omgeving voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

De provincie Vlaams-Brabant startte reeds zo’n traject in Londerzeel, Asse, Wemmel, Tremelo, Halle, Wemmel en Meise.

“De focus van zo’n traject ligt op een participatief traject waarbij zowel burgers als handelaars actief worden betrokken. Hierdoor kunnen de sterktes en zwaktes van het handelsapparaat nauwkeurig worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Dit stelt de gemeente in staat om een realistische toekomstvisie te ontwikkelen die gericht is op het versterken van de lokale kernen en het ondersteunen van het handelsapparaat”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

 

Op de foto:

Op 25 maart werd tijdens het handelaarsontbijt in Keerbergen het nieuwe traject detailhandelscoaching voorgesteld door gedeputeerde Ann Schevenels.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat
Vlaams-Brabant

Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat

De provincie Vlaams-Brabant investeert 464.973,67 euro in 10 klimaatprojecten van 9 organisaties. BOS+ Vlaanderen in consortium met CV Meer Bos, Dialoog, Dienstengroep H.-Hartinstituut Heverlee, Ecolife, Golf Park Tervuren, Interleuven, Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, Veld Aan De Overkant en Velt krijgen deze subsidies voor hun klimaatprojecten. Hun projecten dragen bij aan de ambitie van de provincie om klimaatneutraal te worden.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand