Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

De gemeente Keerbergen stapt in het traject ‘detailhandelscoaching’ van de provincie Vlaams-Brabant. Dit programma moet de lokale handel en horeca versterken en ondersteunen aan de hand van een op te stellen detailhandelsplan via een participatief traject met de handelaars en inwoners uit de gemeente.

Het traject Detailhandelscoaching van de provincie Vlaams-Brabant, biedt gemeenten zoals Keerbergen, de kans om hun handelsapparaat te versterken en hun toekomstige ontwikkeling te sturen. Door middel van intensieve begeleiding van een provinciale coach worden de uitdagingen en kansen van de lokale handel en horeca in kaart gebracht.

​Deze coach werkt samen met de gemeenten aan het opstellen van een plan om de lokale handel en horeca te versterken. Dit omvat onder meer het identificeren van gebieden die extra ondersteuning nodig hebben, het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van een aantrekkelijke omgeving voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

De provincie Vlaams-Brabant startte reeds zo’n traject in Londerzeel, Asse, Wemmel, Tremelo, Halle, Wemmel en Meise.

“De focus van zo’n traject ligt op een participatief traject waarbij zowel burgers als handelaars actief worden betrokken. Hierdoor kunnen de sterktes en zwaktes van het handelsapparaat nauwkeurig worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Dit stelt de gemeente in staat om een realistische toekomstvisie te ontwikkelen die gericht is op het versterken van de lokale kernen en het ondersteunen van het handelsapparaat”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

 

Op de foto:

Op 25 maart werd tijdens het handelaarsontbijt in Keerbergen het nieuwe traject detailhandelscoaching voorgesteld door gedeputeerde Ann Schevenels.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand