Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Kennismakingstoets én campagne bereiden voor op Vlaamse Toetsen

Kennismakingstoets én campagne bereiden voor op Vlaamse Toetsen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Kennismakingstoets én campagne bereiden voor op Vlaamse Toetsen

Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft het startschot gegeven voor de kennismakingstoetsen die 148.000 leerlingen vanaf vandaag afleggen om zich voor te bereiden op de Vlaamse Toetsen. Concreet kunnen alle leerlingen van het 4de leerjaar en alle scholieren van het 2de middelbaar dankzij de kennismakingstoets met oefenvragen al leren werken met het toetsplatform dat ze vanaf eind april zullen gebruiken om de eerste echte Vlaamse Toetsen af te leggen. Daarnaast is er nu ook een nieuwe campagne met als slogan ‘Wij gaan voor beter onderwijs’, die ouders informeert over het belang van de Vlaamse Toetsen. Affiches zullen onder meer opduiken in sportcentra en bij scholen, er zullen advertenties verschijnen in magazines en er komt ook een online campagne. “De invoering van de Vlaamse Toetsen is een kleine revolutie voor ons onderwijs, maar we hebben ze nodig om onze onderwijskwaliteit op te krikken”, zegt Weyts. “We bereiden nu zowel leerlingen als ouders voor op de komst van de Vlaamse Toetsen”.

Vlaanderen was tot nu toe afhankelijk van (internationale) steekproeven om een beetje zicht te krijgen op de evolutie van de onderwijskwaliteit. Er is een beter meetinstrument nodig zodat we sneller en gerichter kunnen ingrijpen waar het misloopt. Minister van Onderwijs Ben Weyts voert daarom vanaf dit schooljaar de Vlaamse Toetsen in: net- en koepeloverschrijdende toetsen die álle leerlingen in álle scholen op 4 vaste momenten in de loop van hun onderwijstraject afleggen. Op die manier krijgen scholen en leerkrachten een schat aan nieuwe informatie en kan bijvoorbeeld ook de Onderwijsinspectie veel beter vinger aan de pols houden en ingrijpen waar nodig. In veel landen worden er al langer centrale toetsen georganiseerd, maar voor Vlaanderen is het compleet nieuw. De eerste afname zal ook technisch een huzarenstukje worden, want de Vlaamse Toetsen worden digitaal afgenomen via een eigen toetsplatform. Een goede voorbereiding is dus cruciaal.

Weyts heeft nu het startschot gegeven voor de kennismakingstoetsen die 148.000 leerlingen vanaf vandaag kunnen afleggen om zich voor te bereiden op de Vlaamse Toetsen. Het gaat om de leerlingen van het 4de leerjaar en de scholieren van het 2de middelbaar die vanaf eind april en in de loop van mei de allereerste Vlaamse Toetsen zullen afleggen. Dankzij de kennismakingstoets met oefenvragen leren zij al werken met het oefenplatform en bijvoorbeeld de inlogprocedure. Daarnaast is er nu ook een nieuwe campagne ‘Wij gaan voor beter onderwijs’, die ouders informeert over de komst en het belang van de Vlaamse Toetsen. Affiches zullen onder meer opduiken in sportcentra, culturele centra en bij scholen, er zullen advertenties verschijnen in magazines en er komt ook een online campagne met ondersteuning van influencers.

“We zetten met de Vlaamse Toetsen allemaal samen een grote stap richting meer onderwijskwaliteit”, zegt Weyts. “De nieuwe campagne wil ook de ouders maximaal betrekken, want ook zij willen beter onderwijs. Dankzij de Vlaamse Toetsen gaan we ons Onderwijs een spiegel kunnen voorhouden”.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat
Vlaams-Brabant

Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat

De provincie Vlaams-Brabant investeert 464.973,67 euro in 10 klimaatprojecten van 9 organisaties. BOS+ Vlaanderen in consortium met CV Meer Bos, Dialoog, Dienstengroep H.-Hartinstituut Heverlee, Ecolife, Golf Park Tervuren, Interleuven, Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, Veld Aan De Overkant en Velt krijgen deze subsidies voor hun klimaatprojecten. Hun projecten dragen bij aan de ambitie van de provincie om klimaatneutraal te worden.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand