Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Kopen doe je Liever Lokaal

Kopen doe je Liever Lokaal

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Kopen doe je Liever Lokaal

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 9 december tot 15 januari 2024 haar digitale eindejaarscampagne ‘Liever Lokaal.’  Met deze campagne ondersteunt ze gemeenten die hun lokale handel promoten26 gemeenten doen mee.

“Zoals steeds is de eindejaarsperiode voor vele lokale handelaars een topperiode”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “De actie ‘Liever Lokaal’ biedt de ​ gemeenten een standaardpakket om in deze periode de lokale handel extra te promoten. Dit jaar kunnen klanten twee Norta e-bikes, aangeboden door de provincie, winnen. Ook schenken we elke deelnemende gemeente een winkeltrolley, gemaakt door de sociale economie. Die kunnen ze naar believen vullen.”

26 gemeenten gingen in op dit aanbod en meer dan 700 handelaars nemen deel.
​Het gaat om Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Bever, Gooik, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Landen, Liedekerke, Lubbeek, Machelen, Meise, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint Pieters- Leeuw, Steenokkerzeel, Tielt-Winge, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zoutleeuw.

​Via een promotiecampagne worden de inwoners van de deelnemende gemeenten opgeroepen om lokaal te kopen. Dit jaar loopt de actie volledig digitaal.
​De klant downloadt eerst de app ‘ik koop lokaal’ of, in het Hageland, de app ‘Happy Hageland’. Bij elke aankoop, scant de klant vervolgens de unieke QR-code van de handelaar. Hoe meer scans, hoe meer kans op de hoofdprijs, een e-bike.
​De deelnemende handelaars zijn zichtbaar via de poster met de slogan ‘Liever Lokaal’ in hun etalage.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand