Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Kruispunt Rassel met Kaasmarkt-Steenweg op Brussel afgesloten vanaf maandag

Kruispunt Rassel met Kaasmarkt-Steenweg op Brussel afgesloten vanaf maandag

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Kruispunt Rassel met Kaasmarkt-Steenweg op Brussel afgesloten vanaf maandag

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant vanaf maandag 25 maart 2024 maximum 4 avonden/nachten asfalteringswerken op de Kaasmarkt-Dr. H. Folletlaan-Steenweg op Brussel. De rijweg van de gewestweg N290 krijgt in twee grote zones een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken wordt de gewestweg afgesloten vanaf het kruispunt met Rassel/Windberg tot en met het kruispunt Steenweg op Brussel en Brabants Dal. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone door. Er zijn omleidingen voor doorgaand en lokaal verkeer. Als het weer meezit zijn de werken in twee nachten uitgevoerd. Overdag is de gewestweg open voor verkeer.

In de winterperiode kunnen er scheuren en oneffenheden ontstaan in het wegdek. Met deze onderhoudswerken krijgt de gewestweg N290 een nieuwe laag asfalt. De parkeerstroken langs de gewestweg worden niet mee geasfalteerd. Enkel de rijweg wordt vernieuwd en is over 1000m opgedeeld in twee grote zones die afgesloten worden:

Zone 1: Kaasmarkt vanaf kruispunt Rassel (mee inbegrepen) tot aan Pastorijstraat

Zone 2: Steenweg op Brussel na het kruispunt met Maalbeeklaan en Tennisdreef tot aan Esso tankstation

 

Asfalteringswerken tussen 19u ‘s avonds en 6u ‘s ochtends

De aannemer verwijdert met een freesmachine 4 cm oude asfalt over de verschillende zones. Dat zorgt tijdelijk voor geluidshinder. Overdag wordt de werfzone opengesteld voor verkeer. Het wegdek is dan 4 cm lager en het verkeer rijdt 30 km/u. De volgende nacht wordt de nieuwe laag asfalt aangelegd. Er geldt een parkeerverbod in de werfzone.

Voetgangers en fietsers ondervinden weinig hinder tijdens werken, zij kunnen de werfzone te voet of langs de gescheiden fietspaden passeren. Tijdens de asfalteringswerken (19u tot 6u) kunnen ze de rijweg enkel aan het begin en het einde van de werfzone oversteken.

Doorgaand en zwaar verkeer tussen Merchtem en de ring van Brussel (R0) wordt grotendeels via de Steenweg op Merchtem, de Fr. Robbrechtsstraat, De Limburg Stirumlaan en Isidoor Meyskensstraat omgeleid. De omleidingen gelden in beide richtingen, maar verschillen hier en daar omwille van éénrichtingsverkeer in sommige straten.

De Kaasmarkt tussen het kruispunt met de Guido Gezellestraat en de Maalbeeklaan blijft open voor lokaal verkeer. Ook het verkeer aan beide kanten van het afgesloten kruispunt met Rassel en Windberg wordt langs hier omgeleid. Ter hoogte van het tankstation in de Steenweg op Brussel en in Ronkel en Dijck worden maatregelen genomen om dubbelrichting tijdelijk toe te laten. Zo blijven de achterliggende wijken bereikbaar tijdens de werken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand