Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Lijsttrekkers provincieraad Vlaams-Brabant bekend

Lijsttrekkers provincieraad Vlaams-Brabant bekend

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Lijsttrekkers provincieraad Vlaams-Brabant bekend

De leden van Groen verkozen afgelopen zaterdag hun lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen in Vlaams-Brabant. Voor de kieskring Halle-Vilvoorde gaat het om Peter Lombaert, schepen van mobiliteit en milieu in Overijse. In de kieskring Leuven zal voormalig gedeputeerde en huidig fractieleider in de provincieraad Tie Roefs de lijst trekken. 

Met deze lijsttrekkers kiest Groen voor de bestuurskracht die nodig is om ook op het provinciale niveau bakens te verleggen. Want ook de provincie bezit belangrijke hefbomen voor een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt.

“Op vlak van ruimtelijke ordening en natuur- en milieubeleid speelt de provincie nog steeds een belangrijke rol, onder meer in steun van de gemeenten,” zegt Tie Roefs. “Mijn ervaring in de provincieraad en als gedeputeerde neem ik mee om te werken aan een energieneutraal Vlaams-Brabant, meer fietssnelwegen meer ruimte voor natuur. Daarnaast lijkt het erop dat we de sluiting van de provinciale zwembaden zullen kunnen tegenhouden. Volgende legislatuur moet de definitieve redding betekenen voor de openluchtzwembaden in Leuven, Diest en Huizingen.” 

Peter Lombaert is dan weer een nieuw gezicht op provinciaal niveau. “Als schepen kom ik vaak in aanraking met de provincie, en zie ik welke kansen er voor het grijpen liggen  om onze beken en rivieren ‘proper’ te krijgen, om een eerlijk klimaatbeleid mee uit te tekenen, om onze boeren een eerlijke prijs te geven voor ons lokaal voedsel, en nog veel meer,” zegt hij. “Met een goede score moet de ambitie zeker zijn om opnieuw deel uit te maken van de deputatie en met Groen opnieuw mee aan de knoppen te zitten tijdens de volgende legislatuur.”

De plaatsen 2 en 3 worden in Leuven ingenomen door Tom Roovers, schepen in Tienen, en Rina Robben, gemeenteraadslid in Lubbeek. In Halle-Vilvoorde staat de Vilvoordse schepen Barbara De Bakker op 2 en gemeente- en provincieraadslid Finke Jacobs uit Asse op 3. In beide kieskringen staat een jongere op de vierde plek: Kilian Vandenhirtz uit Halle en Kenzië Ceusters uit Aarschot. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand