Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Meer zichtbaarheid voor fietsers in Diest

Meer zichtbaarheid voor fietsers in Diest

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Meer zichtbaarheid voor fietsers in Diest

 Het Agentschap Wegen en Verkeer verhoogt de veiligheid en zichtbaarheid van fietsers op de Nieuwe Dijkstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Rodestraat. Vanaf maandag 29 april past een aannemer het enkelrichtingsfietspad aan naar een dubbelrichtingsfietspad met extra markeringen. Het nieuwe stukje fietspad wordt ook verhoogd heraangelegd.

 

Twee weken werken

De aannemer werkt twee weken, neemt per fase een rijstrook in en regelt het verkeer via tijdelijke werflichten. De Vroentestraat wordt afgesloten tijdens de duur van de werken, zodat fietsers veilig kunnen oversteken om het fietspad aan de overkant te gebruiken. Het verkeer volgt dan een korte omleiding langs de Pater Daemsstraat. De uitrit van de Rodestraat wordt ook met een tijdelijk verkeerslicht geregeld. Enkel tijdens de asfalteringswerken zullen beide zijstraten van de Nieuwe Dijkstraat een dag afgesloten zijn en volgt het verkeer een lokale omleiding.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 15, 155, 156, 157 en 158 aan halte Schaffen Vliegplein en Schaffen Engelbeekstraat kunnen lichte vertraging ondervinden tijdens de werken. Plan uw route op delijn.be/routeplanner.

 

Fietsers zichtbaar maken aan uitrit militair domein

Om conflicten tussen fietsers en auto’s te verminderen, wordt het enkelrichtingsfietspad aan de kant van het militair domein omgevormd tot een verhoogd dubbelrichtingsfietspad. Dit nieuwe fietspad wordt op een plateau aangelegd, waardoor auto’s automatisch vertragen wanneer ze de Rodestraat kruisen. Daarnaast wordt het fietspad duidelijk gemarkeerd met rode pijlen in beide richtingen en wordt de straatverlichting versterkt voor betere zichtbaarheid ‘s avonds en bij slecht weer.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand