Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe campagne Buur Natuur laat Vlaams-Brabanders voluit genieten van natuur

Nieuwe campagne Buur Natuur laat Vlaams-Brabanders voluit genieten van natuur

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe campagne Buur Natuur laat Vlaams-Brabanders voluit genieten van natuur

Op 3 mei lanceerde de provincie Vlaams-Brabant ‘Buur Natuur’, een campagne die natuurgebieden op een vernieuwende manier promoot. Zo is er een online platform waarop 10 Vlaams-Brabantse natuurgebieden centraal staan. De bezoeker vindt er een digitale kaart met deze gebieden waarop hij kan doorklikken voor meer info. Via een app op de smartphone krijgt men tijdens wandelingen door de gebieden meldingen met interessante weetjes op bepaalde plekken. Het doel is om Vlaams-Brabanders de verrassende natuurgeheimen bij hun om de hoek te laten ontdekken en ervoor te zorgen dat ze weten wie hun koesterburen zijn.

 


​“Er is meer natuur in je buurt dan je denkt. En dat geldt zeker voor Vlaams-Brabant”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. “Want je vindt er verrassend veel waardevol groen gewoon om de hoek. Het zijn plekken met zeldzame en unieke dieren en planten die je alleen daar vindt. Je kan er tot rust komen, herademen en je hoofd leegmaken. En omdat we die topnatuur maar al te graag koesteren en versterken, lanceren we voor alle Vlaams-Brabanders de grote Buur Natuur-campagne.”

 

 

Tien natuurgebieden in de kijker

 

Met ‘Buur Natuur’ zet Vlaams-Brabant 10 natuurgebieden, verspreid over de hele provincie, extra in de kijker. Soms klein en fijn, dan weer uitgestrekt en groot, maar altijd bijzonder rijk aan dieren en planten.

 

“Een wandeling in deze gebieden is altijd een goed idee”, weet gedeputeerde Bart Nevens. “Maar hoe fijn is het als je dat ene zeldzame plantje kan benoemen? De zang van de geelgors kan herkennen op de Kesterheide? Of weten dat je van die ringslang in Meldertbos geen schrik moet hebben?”

 

 

Online platform en app

 

De informatie over de 10 natuurgebieden vindt men via het online platform ‘Buur Natuur’.
​Op de website vindt de bezoeker een digitale kaart met deze gebieden waarop hij kan doorklikken voor meer info. Maar er is meer: via een app op de smartphone krijgt men tijdens wandelingen door de gebieden meldingen op bepaalde plekken. Telkens men voorbij een van de bluetoothpunten wandelt, die er strategisch geplaatst staan, ontvangt men via zendertjes interessante weetjes op de smartphone en ontdekt men de dieren en planten om de hoek.

 

“Zo ontrafelen Vlaams-Brabanders verrassende natuurgeheimen en leren ze hun koesterburen kennen, zoals de wonderlijke vuursalamander of de bonte blauwborst. Op pad gaan in een natuurgebied in de buurt was nog nooit zo plezant”, besluit gedeputeerde Bart Nevens.

 

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/buurnatuur

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand