Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe leuningen voor drie bruggen op de ring van Aarschot

Nieuwe leuningen voor drie bruggen op de ring van Aarschot

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe leuningen voor drie bruggen op de ring van Aarschot

Sinds maandag 15 april 2024 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de leuningen van een brug op de oostelijke ring van Aarschot. Nadien volgen nog twee bruggen van de westelijke ring. De werken op de drie bruggen gebeuren overdag tussen 7u en 17u en zorgen voor beperkte hinder. De aannemer neemt waar nodig een rijstrook in, maar verkeer kan op de andere rijstrook doorrijden. Fietsers krijgen telkens een korte lokale omleiding, omdat bij de drie bruggen een deel van het fietspad wordt ingenomen. Per brug is er een 3-tal weken werk. De aannemer werkt de drie bruggen achtereenvolgens af tot aan de start van het zomers bouwverlof.

 

De brug aan de Oostelijke ring over doorgangsweg naar Demervallei

De aannemer werkt tot 29 april in een eerste fase op de oostelijke binnenring (R25) van Aarschot, aan de Demervallei, ter hoogte van de doorgangsweg en het politiekantoor. Nadien wordt er tot half mei op de buitenring gewerkt. De twee andere bruggen die op de westelijke ring vervolgens aangepakt worden zijn:

De brug over de Demer ter hoogte van het recyclagepark (fase 2)

De brug over de Gaston Geenslaan (fase 3)

 

Per brug drie weken tot aan het zomers bouwverlof

We breken overdag op iedere brug de randbalk op waarmee de leuningen op de brug rusten en vervangen deze door een nieuwe randbalk in beton. Aan het einde van de werken plaatsen we ‘s avonds en ‘s nachts de nieuwe leuningen op de drie bruggen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand