Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe topogids Streek-GR Groene Gordel

Nieuwe topogids Streek-GR Groene Gordel

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe topogids Streek-GR Groene Gordel

De nieuwe topogids van de Streek-GR Groene Gordel is uit!

Deze Streek-GR leidt je in 8 etappes door de groene rand rond Brussel, langs Brabantse Wouden, Brabantse Kouters, Pajottenland en Zennevallei.

De stad is nooit ver weg, en toch is het volop genieten van rust en natuur, van gevarieerde landschappen, verrassende monumenten en tradities. Die veelzijdigheid, samen met de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, is dan ook echt de troef van deze GR.

Streek-GR Groene Gordel is de meest recente Streek-GR die onze vrijwilligers in Vlaams-Brabant ontwikkelden: in 2013 werd hij voor het eerst volledig gemarkeerd. Nu tien jaar later is het traject door onze vrijwilligers grondig herzien met aandacht voor meer onverharde paden en bijzondere plekken.

 

Nieuw: grote trajectwijziging door Dilbeek

Naast de vele kleine wijzigingen kiest de GR ten westen van Brussel resoluut voor een nieuw traject. Liep de route eerder langs Ternat op veelal verharde paden, dan gaat het nu dwars door Dilbeek, langs onder meer het prachtige natuurgebied de Wolfsputten en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, tot aan het kasteel van Gaasbeek. Op 20 april wordt dit stuk samen met de gemeente Dilbeek feestelijk ingewandeld.

“Mijn favoriete plek is toch de Wolfsputten”, aldus vrijwilliger Gregor, die de markering coördineerde. “Op amper 8 km vande Brusselse Grote Markt waan je je in een ver oord. In de winter is er soms veel modder, maar GR-wandelaars kunnen dat aan!”

 

En nog: bossen, natuurgebied, kastelen, molens en … bier

Variatie te over op deze GR. Je stapt onder meer door het Zoniënwoud en het Kravaalbos, maakt kennis met watermolens in Grimbergen, Alsemberg en Dilbeek.
Je trekt door natuurgebieden de Weikes, Dorent-Nelebroek en de de Wolfsputten, spot heel wat kastelen, zoals dat van Gaasbeek, of het Rubenskasteel in Elewijt, en maakt kennis met hét streekproduct: Geuze en Lambiek, via de vele brouwerijen op je pad.

In de gids vind je boeiende achtergrondinformatie over al deze bijzondere plekken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand