Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Notarissen en immokantoren stimuleren om Nederlands te leren

Notarissen en immokantoren stimuleren om Nederlands te leren

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Notarissen en immokantoren stimuleren om Nederlands te leren

Er is een nieuwe, meertalige brochure uitgegeven over het leren van Nederlands, die notarissen en immokantoren kunnen meegeven aan anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand. De brochure is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw. Het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ zetten ook mee hun schouders onder dit initiatief aangezien de brochure past in het brede verhaal van de campagne voor de taallessen Nederlands.

“Via onze nieuwe brochure willen we notarissen en immokantoren mee in bad trekken als bondgenoot in het overtuigen van anderstaligen om Nederlands te leren en te gebruiken. Samen met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben we deze brochure voor hen ontwikkeld”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.

“We komen vaak als eerste in contact met nieuwe inwoners omdat ze op zoek zijn naar een woning”, zegt Pieter Pické van Immo Pické. “Met deze brochure kunnen we hen stimuleren om ook Nederlands te leren als ze in de Vlaamse Rand komen wonen.”

In deze brochure wordt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits aan de nieuwe, anderstalige inwoners kort en overzichtelijk uitgelegd dat Nederlands leren belangrijk is omdat het tal van voordelen biedt in het dagelijkse en professionele leven. Via een aantal QR-codes worden ze doorverwezen naar meer informatie. De brochure werd gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant. De vier gemeenten ontvangen elk 2.000 brochures.

“Vanaf volgende week zullen we deze brochure verdelen aan de notarissen en immokantoren in de vier betrokken gemeenten”, zegt Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.

“Deze brochure is een pilootproject. We willen andere gemeenten oproepen om het voorbeeld van Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw te volgen”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

Foto: Op 21 februari werd de nieuwe brochure voor anderstaligen voorgesteld door gedeputeerde Gunther Coppens, de burgemeesters van Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Grimbergen en Overijse en vertegenwoordigers van het Agentschap Integratie en Inburgering en vastgoedkantoren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand