Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Notarissen en immokantoren stimuleren om Nederlands te leren

Notarissen en immokantoren stimuleren om Nederlands te leren

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Notarissen en immokantoren stimuleren om Nederlands te leren

Er is een nieuwe, meertalige brochure uitgegeven over het leren van Nederlands, die notarissen en immokantoren kunnen meegeven aan anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand. De brochure is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw. Het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ zetten ook mee hun schouders onder dit initiatief aangezien de brochure past in het brede verhaal van de campagne voor de taallessen Nederlands.

“Via onze nieuwe brochure willen we notarissen en immokantoren mee in bad trekken als bondgenoot in het overtuigen van anderstaligen om Nederlands te leren en te gebruiken. Samen met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben we deze brochure voor hen ontwikkeld”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.

“We komen vaak als eerste in contact met nieuwe inwoners omdat ze op zoek zijn naar een woning”, zegt Pieter Pické van Immo Pické. “Met deze brochure kunnen we hen stimuleren om ook Nederlands te leren als ze in de Vlaamse Rand komen wonen.”

In deze brochure wordt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits aan de nieuwe, anderstalige inwoners kort en overzichtelijk uitgelegd dat Nederlands leren belangrijk is omdat het tal van voordelen biedt in het dagelijkse en professionele leven. Via een aantal QR-codes worden ze doorverwezen naar meer informatie. De brochure werd gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant. De vier gemeenten ontvangen elk 2.000 brochures.

“Vanaf volgende week zullen we deze brochure verdelen aan de notarissen en immokantoren in de vier betrokken gemeenten”, zegt Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.

“Deze brochure is een pilootproject. We willen andere gemeenten oproepen om het voorbeeld van Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw te volgen”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

Foto: Op 21 februari werd de nieuwe brochure voor anderstaligen voorgesteld door gedeputeerde Gunther Coppens, de burgemeesters van Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Grimbergen en Overijse en vertegenwoordigers van het Agentschap Integratie en Inburgering en vastgoedkantoren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Nieuw kunstenparcours Border Buda
Vlaams-Brabant

Nieuw kunstenparcours Border Buda

​Van 26 april tot 26 mei 2024 kan je in Buda, een industrieterrein dat zich uitstrekt over Machelen, Vilvoorde en Brussel, terecht voor Border Buda, een openlucht tentoonstelling met werk van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand