Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Open Vld lanceert Vlaams-Brabantse slogan

Open Vld lanceert Vlaams-Brabantse slogan

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Open Vld lanceert Vlaams-Brabantse slogan

“We hebben er gewoon heel veel goesting in”, zeggen Gwendolyn Rutten en Irina De Knop. De twee lijsttrekkers in Vlaams-Brabant voor Open Vld lanceerden vandaag de lokale campagne slogan. “We hebben niet alleen de jongste kandidaten van de provincie maar ook de oudste kandidaat”, glundert Rutten, “Het is een combinatie van ervaring met nieuw opkomend talent”. De liberalen trekken met een sterk economisch programma naar de kiezer. “Voor ons ligt de focus op economische welvaart. Uw portemonnee, onze zorg. Economisch bruisen”, zegt de Knop. Daarnaast leggen de liberalen de klemtoon op het belang van landbouw, vergunningen, welzijn en veiligheid.

Open Vld trekt met twee kopvrouwen naar de kiezer op 9 juni. Gwendolyn Rutten trekt de Vlaamse lijst, de populaire Lennikse burgemeester De Knop de Federale. Vlaams staat liberaal scherpslijper Maurits Vande Reyde op twee, oud staatssecretaris Eva De Bleecker op drie. Federaal vinden we het liberale talent Kjell Vander Elst op twee. Met Michael Verschuren, en parlementsleden Tim Vandeput en Goedele Liekens ondersteunen 3 sterke lijstduwers de Federale lijst.

Een sterk economisch programma

Naast de nationale campagnepunten waar de liberalen pleiten om het verschil tussen werken en niet-werken minstens 500 euro te laten bedragen, leggen ze in Vlaams-Brabant een extra economische dimensie op tafel. “Brabant is de economische motor van het land. We hebben met de luchthaven, een hoge scholingsgraad, goede arbeiders en de beste universiteit zoveel troeven in de hand. Die moeten we maximaliseren door onder andere een internationaal spoorhub te ontwikkelen in Tienen en door meer industrie mogelijk te maken. Water en spoorwegen moeten we actiever gebruiken”, zegt Vande Reyde.

Om de duizenden vacatures in Vlaams-Brabant te vullen kijken de liberalen onder andere naar het hoge aantal werklozen in Brussel. “De taalgrens mag geen werkgrens zijn. Brusselse werkzoekenden moeten ook in Vlaanderen aan de slag kunnen”, zegt De Knop.

De luchthaven

De liberalen willen de vergunning van de luchthaven van Zaventem die de Vlaamse Regering recent gaf zo snel mogelijk aangepast zien. Vander Elst: “De vergunning legt een strop rond de nek van de luchthaven. Groei wordt gesmoord. Vliegverkeer moet voor minder geluidsoverlast zorgen, maar de huidige vergunning gaat te ver.”

De liberalen willen werk maken van een eenvoudiger vergunningenbeleid. “Vandaag is het veel te moeilijk om ook maar iets te doen, is het een bedrijf bouwen of een huis. Er zijn teveel regels”, aldus de liberalen.

Veiligheid

Om meer politieagenten aan te trekken in de rand rond Brussel, willen de liberalen een grote recruteringscampagne opzetten. Ze pleiten voor financiële prikkels om agenten aan Vlaams-Brabant te koppelen. Ook willen ze dat de rechtbank in Leuven structureel wordt uitgebreid. En dat deze kan zetelen in de rand rond Brussel zodat inwoners van de rand hier ook vlot terecht kunnen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand