Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Regionale jobbeurs Demerland

Regionale jobbeurs Demerland

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Op dinsdag 19 september 2023 organiseert VDAB een regionale jobbeurs in samenwerking met enkele partners. De beurs vindt plaats in GC den Egger in Scherpenheuvel-Zichem van 13.30 uur tot 16 uur. Tijdens deze beurs krijgen bedrijven de kans om hun vacatures in de regio bekend te maken. Meteen kunnen ze ook kennis maken met mogelijke kandidaten voor hun beschikbare jobs.

In de periode van augustus 2022 tot en met juli 2023 ontving VDAB voor de gemeenten uit werkingsgebied Demerland 3.176 vacatures in het normaal-economisch circuit. In juli 2023 waren er 2.562 werkzoekenden zonder werk en 650 openstaande vacatures in deze regio. De beroepen met 10 openstaande vacatures of meer zijn onder andere schoonmaker, medewerker in de fruitteelt, verpleegkundige, handlanger bouw, wegenwerker en leerkracht secundair onderwijs. De krapte op de arbeidsmarkt blijft zich ook hier tonen. 

Tijdens de jobbeurs stellen zo’n 30 bedrijven hun vacatures voor. Het gaat voornamelijk om vacatures zonder opleidingsvoorwaarden of zonder diploma. Het aanbod is zeer divers en richt zich niet alleen naar werkzoekenden maar naar iedereen die op zoek is naar een nieuwe professionele uitdaging. 

Bemiddelaars van VDAB staan tijdens de beurs klaar om vragen rond tewerkstelling, vacatures en opleidingen te beantwoorden. Werkzoekenden die nog vragen hebben over hun cv of last minute nog enkele sollicitatietips willen, kunnen tijdens de beurs ook bij hen terecht.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de beurs. Inschrijven is niet noodzakelijk.

Het initiatief voor deze jobbeurs is ontstaan vanuit het Geïntegreerd Breed Onthaal, VDAB en IGO (Intergemeentelijk Opbouwwerk) en in samenwerking met Travi (vormingsfonds voor uitzendkrachten en kandidaten), AGII (Agentschap voor Integratie en Inburgering), SACHA (Sociale Activering Cluster Hageland) en de lokale besturen Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem.

Praktische info

Wanneer? Dinsdag 19 september 2023 van 13.30 uur tot 16 uur.
Waar? GC den Egger, August Nihoulstraat 74 in 3270 Scherpenheuvel-Zichem.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand