Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Route Europa bereidt leerlingen voor op Europese verkiezingen

Route Europa bereidt leerlingen voor op Europese verkiezingen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Route Europa bereidt leerlingen voor op Europese verkiezingen

Op 29 februari stelde gedeputeerde Gunther Coppens het spel ‘Route Europa’ voor in De Wijnpers in Leuven. 

 

‘Route Europa’ is een educatief spel dat Europe Direct Vlaams-Brabant heeft laten ontwikkelen om jongeren voor te bereiden op de Europese verkiezingen van 9 juni. Voor het eerst mogen jongeren vanaf 16 jaar immers ook hun stem uitbrengen. Tijdens het educatief spel maken ze kennis met de belangrijkste Europese beleidsthema’s, de Europese instellingen en de Europese verkiezingen.

Op 9 juni mogen jongeren vanaf 16 jaar voor het eerst gaan stemmen voor de Europese verkiezingen en zo mee het toekomstige beleid van de Europese Unie bepalen.

Om hen voor te bereiden op deze verkiezingen ontwikkelden het Belgische Europa Direct netwerk, het Europahuis Ryckevelde, het Verbindingsbureau van het Europees Parlement in België en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België het educatief spel ‘Route Europa’ voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs.

“Met het spel leren de jongeren over de impact van de EU op hun leven, wat de EU doet op vlak van klimaat, migratie en buitenlands beleid. Ze krijgen ook voorbeelden van Europese projecten in hun regio. Tijdens de nabespreking komen de leerlingen te weten hoe de verkiezingen werken en hoe ze kunnen gaan stemmen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europa.

In de speldoos zit een handleiding, spelbord en spelkaarten voor een groep van maximum 30 leerlingen.

Scholen kunnen de speldoos 2 weken gratis ontlenen via https://www.vlaamsbrabant.be/nl/onderwijs-en-vorming/educatief-aanbod/educatief-spel-route-europa

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Sanering stort Kwadebeek
Vlaams-Brabant

Sanering stort Kwadebeek

De gemeente Sint-Genesius-Rode heeft in het najaar van 2023, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VLM), het Departement Omgeving, en OVAM een deel van de stortplaats aan de Kwadebeek laten saneren.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand