Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Start aanleg toegankelijke bushaltes aan Drypikkel

Start aanleg toegankelijke bushaltes aan Drypikkel

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Start aanleg toegankelijke bushaltes aan Drypikkel

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingen uit aan de bushaltes ‘Merchtem Langeveldstraat’ op de Wolvertemsesteenweg (N211) in Merchtem. In beide richtingen krijgen de bushaltes een aanliggend verhoogd perron. Op die manier verhogen we de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. De halte richting het centrum van Merchtem verschuift zodat beide haltes tegenover elkaar komen te liggen, ter hoogte van Drypikkel. Zo duiden ze het begin van de bebouwde kom in het centrum van Merchtem ook duidelijk aan.  

Toegankelijke bushaltes

Wegen en Verkeer werkt overal in Vlaanderen aan veiligere en comfortabelere bushaltes. Busverkeer zal in de toekomst aan de bushaltes op de rijweg stoppen om de toegankelijkheid te vergroten. Er wordt overal een verhoogd perron aangelegd, zodat in- en uitstappen makkelijker wordt voor mensen met een beperkte mobiliteit en mensen met kinderwagens. Bovendien kunnen de bussen hun halte vlotter verlaten door op de rijweg te stoppen. Ze moeten dan niet invoegen in het verkeer, wat zorgt voor meer stiptheid. Lees meer over hoe Wegen en Verkeer aan toegankelijke bushaltes werkt op deze pagina.

4 weken werken

Volgens de huidige planning gaan de werken door in vanaf 11 maart 2024. Er wordt per rijrichting 2 weken gewerkt. Als alles vlot verloopt, zijn de werken midden april 2024 klaar. 

Doorrijden met tijdelijke verkeerslichten

De Wolvertemsesteenweg (N211) blijft open voor het verkeer. 

  • Voetgangers ondervinden geen hinder. 
  • Fietsers steken over aan tijdelijke oversteekplaatsen en rijden een kort stuk aan de andere kant van de weg. 
  • Openbaar vervoer: De Lijn plaatst tijdelijke bushaltes net buiten de werfzone. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.
  • Gemotoriseerd verkeer kan via tijdelijke verkeerslichten de werfzone om de beurt passeren. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand