Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Start volgende fase bij vernieuwing Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) in Tielt-Winge

Start volgende fase bij vernieuwing Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) in Tielt-Winge

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Start volgende fase bij vernieuwing Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) in Tielt-Winge

Op maandag 15 april, vlak na de paasvakantie, gaan de werken op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) een volgende fase in en wordt de werfzone uitgebreid tot aan Schillekensberg. Ook verkeer richting Leuven volgt vanaf dan een korte omleiding via lokale wegen. Voor verkeer richting Diest verandert er niets en blijft de huidige omleidingsroute behouden. Volgens de huidige planning duren de werken nog tot eind 2025.

 

Werfzone tot aan Schillekensberg

Sinds de start van de werken in oktober vorig jaar is de aannemer aan de slag tussen de Blerebergstraat en de Oude Tiensebaan. De werken in die zone schieten goed op. De fietspaden zijn er zo goed als klaar en de opbraak van de rijweg is ondertussen gestart. In een volgende fase vanaf maandag 15 april breidt de werfactiviteit verder uit tot aan Schillekensberg.

 

Ook verkeer richting Leuven omgeleid

De omleiding voor fietsers blijft dezelfde en verloopt in beide richtingen via de Oude Leuvensebaan en de Heuvelstraat, aan de noordkant van de gewestweg. Gemotoriseerd verkeer richting Diest volgde al een omleiding aan de zuidkant van de gewestweg via de Statiestraat, Halensebaan, Heiblokstraat, Driesstraat en de Robbesrodestraat. Door de uitbreiding van de werfzone is er vanaf 15 april ook een omleiding voor verkeer richting Leuven langs Schillekensberg, de Oude Leuvensebaan en de Oude Tiensebaan.

 

Nieuwe riolering en veilige fietspaden

De Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) is vandaag nog een brede gewestweg met drie rijstroken en een verouderde riolering. Nog tot eind 2025 wordt de gewestweg over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Blerebergstraat en de Robbesrodestraat grondig aangepakt. Er komt een gescheiden riolering waarbij huishoudelijk afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. De overbodige middenstrook verdwijnt om ruimte te maken voor bredere en veiligere fietspaden met een extra schuwzone tussen de rijweg en het fietspad. De betonnen rijweg maakt plaats voor een wegdek in asfalt voor meer rijcomfort en minder omgevingsgeluid. Ten slotte worden ook alle negen bushaltes in Tielt-Winge langs de gewestweg vernieuwd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand