Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vanaf woensdag werken aan bushalte Linkebeek Beukenstraat

Vanaf woensdag werken aan bushalte Linkebeek Beukenstraat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vanaf woensdag werken aan bushalte Linkebeek Beukenstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf woensdag 8 mei 2024 de bushalte ‘Linkebeek Beukenstraat’ op de Alsembergsesteenweg (N235) opnieuw aan. De bushalte krijgt een verhoogd perron in de richting van Ukkel. Bovendien komen er extra parkeerplaatsen en een verlichte oversteekplaats voor voetgangers aan de bushalte. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot eind mei. Tijdelijke verkeerslichten regelen langs de werfzone het doorgaand verkeer.

 

Tijdelijke verkeerslichten aan werfzone

De werken starten op 8 mei 2024 en duren twee weken. De hinder voor het verkeer blijft beperkt. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden. Hiervoor worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Aan een tijdelijke oversteekplaats steken fietsers over, waarna zij een kort stuk aan de overkant van de weg rijden. Voetgangers ondervinden geen hinder. De Lijn plaatst een tijdelijke bushalte net buiten de werfzone. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

 

Verhoogd busperron en verlichte oversteekplaats

De bushalte ‘Linkebeek Beukenstraat’ langs de Alsembergsesteenweg (N235) in Linkebeek, ter hoogte van de Beukenstraat, krijgt in de richting van Ukkel een verhoogd aanliggend perron. Wegen en Verkeer zet in op toegankelijke bushaltes zodat ook personen met een handicap of personen met een kinderwagen vlot het openbaar vervoer kunnen nemen. In de toekomst stopt de bus hier ook op de rijweg. Bovendien komen er extra parkeerplaatsen en een verlichte oversteekplaats voor voetgangers aan de bushalte.

 

Woensdag 8 mei is een richtdatum

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de laatste afwerking aan de bushalte Ten Broek in Sint-Genesius-Rode start de aannemer rond woensdag 8 mei aan de bushalte Beukenstraat in Linkebeek. De signalisatie wordt ‘s avonds tot de volgende werkochtend aan de kant gezet, zodat verkeer makkelijker kan passeren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand