Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

VDAB Vilvoorde opent nieuwe Digibank

VDAB Vilvoorde opent nieuwe Digibank

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

VDAB Vilvoorde opent nieuwe Digibank

Heb je digitale vragen? Kom vanaf 19 april 2024, elke vrijdagvoormiddag van 10 tot 12 uur, naar de nieuwe Digibank in het VDAB-kantoor in de Witherenstraat. Digibank VDAB komt er in samenwerking met stad Vilvoorde en gemeente Machelen-Diegem. Op deze manier willen we de digitale uitsluiting van kwetsbare groepen tegengaan.

Heb je zelf nog geen of weinig ervaring met computer of internet? Wil je online een afspraak maken bij de dokter en weet je niet hoe dit moet? Zit je met een digitale vraag, maar is niemand in de buurt om je verder te helpen? Hoe maak je een e-mailadres aan? Wil je graag iets opzoeken op internet, maar weet je niet hoe?

Kom naar een Digibank. Een Digibank is een openbare of lokale plek waar je met al jouw digitale vragen terecht kan en geholpen wordt door Digihelpers.

Vilvoorde en Machelen ondernemen, in samenwerking met diverse lokale partners, heel wat inspanningen om ervoor te zorgen dat alle inwoners de aansluiting met de steeds sneller gaande digitale trein niet missen. Deze nieuwe Digibank in het VDAB-kantoor te Vilvoorde vormt een aanvulling op het reeds bestaande digitale ondersteuningsaanbod in de regio. Naast deze nieuwe locatie blijven de 9 andere Digibanken beschikbaar. Met deze initiatieven streven Digibanken Vilvoorde en Machelen naar het verkleinen van de digitale kloof.

 

Een welkom initiatief

Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering van Vilvoorde: “Dat nu ook de VDAB een Digibank opent, kunnen we enkel maar toejuichen. Een extra mogelijkheid voor Vilvoordenaars om de weg te vinden naar de digitale technologie én ook op deze manier de toegang tot  de arbeidsmarkt aan te reiken… Het is een waardevolle toevoeging aan ons digitale ondersteuningsaanbod. Ik ben echt verheugd dat er een Digibank opent in het VDAB-kantoor.”

Schepen voor jeugd, sociale zaken, seniorenbeleid en zorg van Machelen: “We zijn verheugd om opnieuw een Digibank te openen op een belangrijke locatie voor de inwoners van Machelen-Diegem. Door deze brede dienstverlening aan bewoners aan te bieden, helpen Digibanken mee bij het vergroten van de financiële en sociale inclusie. Ik ben enorm tevreden dat we hieraan kunnen meewerken om zo de kansen en de mogelijkheden te vergroten voor zij die een plek zoeken op de arbeidsmarkt.”

 

Win-Win situatie

Jo Discart, VDAB Netwerkmanager Lokale besturen en partnerschappen: “Onze maatschappij digitaliseert razend snel. Iedereen, ook onze werkzoekenden, moeten mee met deze digitale golf. Met deze bijkomende Digibank op een goed bereikbare locatie bekomen we een “win-win”. Enerzijds worden werkzoekende met beperkte digitale vaardigheden ondersteund en versterken we hun digitale vaardigheden om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Anderzijds maken de niet-beroepsactieve bezoekers kennis met VDAB en hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het betreft immers concrete ondersteuning bij relevante toepassingen zoals itsme, een ticket kopen, een e-mailadres aanmaken, inschrijven voor een opleiding, enzovoort … ”

Vanaf 19 april kunnen bezoekers van het VDAB-kantoor in de Witherenstraat 19 in Vilvoorde, elke vrijdag tussen 10 en 12 uur rekenen op digitaal advies.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand