Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Veilig oversteken en toegankelijk openbaar vervoer Michottepark 

Veilig oversteken en toegankelijk openbaar vervoer Michottepark 

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Veilig oversteken en toegankelijk openbaar vervoer Michottepark 

Foto: zo ziet het kruispunt er vandaag uit. De bushaltes worden vernieuwd en er komen veilige oversteekplaatsen voor voetgangers én voor fietsers.

Vanaf 12 maart 2024 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer ter hoogte van het Michottepark op de Tiensesteenweg (N3) in Leuven. Enkele aanpassingen maken het kruispunt met de Albert Stainierstraat veiliger. Tijdens de werken rijden fietsers door een veilige fietscorridor en kan doorgaand verkeer aan de tijdelijke verkeerslichten de werfzone beurtelings passeren. De werken duren volgens de huidige planning tot eind april.  

 

Verhoogde bushaltes

De stad Leuven installeerde recent een Hoppinpunt ter hoogte van het Michottepark. Wegen en Verkeer zorgt er nu voor dat het Hoppinpunt nog beter uitgerust en vlot bereikbaar is.

De bushalte ‘Heverlee Sint-Franciscuskerk’ wordt daarom in beide richtingen verhoogd heraangelegd. Zo wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer gegarandeerd.

 

Nieuwe oversteekplaats

Na de werken zal het kruispunt overzichtelijker en veiliger zijn voor voetgangers en fietsers. Het zebrapad op de Tiensesteenweg wordt verplaatst zodat het meteen aansluit op de Albert Stainierstraat. Daarnaast komt een nieuwe oversteekplaats voor fietsers te liggen. Tegelijk wordt het fietspad aan de kant van de kerk heraangelegd achter de parkeerplaatsen. Fietsers rijden daardoor niet langer naast het drukke auto- en busverkeer.

          

Beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten

De Tiensesteenweg blijft steeds open voor doorgaand verkeer, dat in beide richtingen beurtelings langs de werfzone kan rijden. De huidige verkeerslichten worden weggenomen en vervangen door tijdelijke verkeerslichten die het beurtelings verkeer regelen. Die lichten werken met een drukknop, zodat voetgangers er buiten de werfzone kunnen oversteken. Fietsers krijgen een eigen fietscorridor, waardoor ze altijd in beide richtingen de werfzone kunnen voorbijrijden. De Lijn plaatst tijdelijke bushaltes buiten de werfzone. Raadpleeg voor vertrek delijn.be/routeplanner voor actuele informatie over uw buslijn.  

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Nieuw kunstenparcours Border Buda
Vlaams-Brabant

Nieuw kunstenparcours Border Buda

​Van 26 april tot 26 mei 2024 kan je in Buda, een industrieterrein dat zich uitstrekt over Machelen, Vilvoorde en Brussel, terecht voor Border Buda, een openlucht tentoonstelling met werk van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand