Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Veilige oversteekplaatsen en toegankelijke bushalte voor Aarschotsesteenweg in Leuven

Veilige oversteekplaatsen en toegankelijke bushalte voor Aarschotsesteenweg in Leuven

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Veilige oversteekplaatsen en toegankelijke bushalte voor Aarschotsesteenweg in Leuven

Op 13 mei 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van een honderdvijftig meter lang stuk van de Aarschotsesteenweg in Leuven. Het gaat over het stuk van de steenweg aan de Kessel-Losesteenweg, tussen het kruispunt met het Vuntcomplex en dat met de Centrumstraat. Het agentschap legt drie veilige oversteekplaatsen aan, maakt een bushalte beter toegankelijk en legt de rijweg en de fietspaden volledig opnieuw aan.

“Het agentschap legt drie veilige oversteekplaatsen aan met onder andere middeneilanden, maakt een bushalte beter toegankelijk en legt de rijweg en de fietspaden volledig opnieuw aan. Goed voor een investering van 657.302,06 euro. Focus ligt op de actieve weggebruikers met een verhoging van de verkeersveiligheid en het comfort”, duidt de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

 

Auto’s en vrachtwagens richting Rotselaar / Aarschot omgeleid

Tijdens de werken zal het gemotoriseerd verkeer richting Rotselaar/Aarschot omgeleid worden via de autosnelweg E314.  Het agentschap zal signalisatieborden aan het Vuntcomplex plaatsen om de bestuurders om te leiden. Zij zullen de snelweg kunnen verlaten aan het volgende op- en afrittencomplex, van Holsbeek (nr. 21). De werken verlopen in twee fasen, waarbij er per fase specifieke verkeerssituaties gelden voor de toegang van en naar de zijstraten. Bewoners raadplegen daarvoor best de webpagina van de werken. Voetgangers en fietsers krijgen tijdens de volledige duur van de werken een veilige doorgang. Zij zullen m.a.w. geen omleiding hoeven te volgen.

 

Na bouwverlof werken stad in Wilselsesteenweg

De werken van Wegen en Verkeer zullen volgens de huidige planning duren tot net voor het zomers bouwverlof (half juli). Begin augustus start stad Leuven met de heraanleg van een deel van de Wilselsesteenweg (tussen de spoorweg en de E314) en de Kessel-Losesteenweg. Die werken zullen ongeveer een half jaar duren. Inwoners van die straten ontvangen later nog een brief van de stad met meer informatie.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand