Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vergadercentrum Provinciehuis Leuven breidt uit en moderniseert

Vergadercentrum Provinciehuis Leuven breidt uit en moderniseert

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vergadercentrum Provinciehuis Leuven breidt uit en moderniseert

De provincie Vlaams-Brabant heeft haar vergadercentrum in het Provinciehuis uitgebreid. De voormalige bibliotheek en enkele bureaus op de eerste verdieping werden omgebouwd tot hedendaagse congres- en vergaderzalen met moderne technische faciliteiten. Een nieuwe trap in de inkomhal verbindt het bestaande gelijkvloerse vergadercentrum met deze nieuwe infrastructuur. Hiermee is het vergadercentrum helemaal klaar voor de ontvangst van nieuwe congressen en evenementen in alle comfort en staat een nog groter deel van het Provinciehuis ten dienste van de burger. Extra troef van het provinciehuis als vergadercentrum is de gunstige ligging vlakbij het trein- en busstation van Leuven.

De invoering van het hybride werken en de verdere digitalisering maakten ruimten vrij in het Provinciehuis. Tegelijk krijgt het provinciehuis veel aanvragen voor vergaderingen en congressen.

​“De vrijgekomen bibliotheekruimte werd, samen met de lokalen van de tekenkamer, verbouwd tot een hedendaagse polyvalente ruimte, vergaderzalen en leslokalen. Allen uitgerust met de nieuwste technologieën en de nodige sanitaire voorzieningen”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor gebouwen en facilitair beheer. “We plaatsten ook een nieuwe trap in de inkomhal die de bestaande vergaderinfrastructuur op het gelijkvloers verbindt met de nieuwe ruimte op de eerste verdieping. Op die manier is de nieuwe infrastructuur vrij toegankelijk voor het publiek.”

 

Polyvalente ruimte

De polyvalente ruimte kan flexibel ingezet worden, gaande van lessen met groepswerk, beperkte lezingen, evenementen of recepties. Het is bijvoorbeeld een ideale locatie om (internationale) delegaties te ontvangen. De videowand springt in het oog. Naast presentaties, kunnen hier bijvoorbeeld sfeerbeelden getoond worden.
​De mogelijkheid om tot 3 bronnen tegelijk te projecteren maken de ruimte geschikt voor het crisisteam ingeval het provinciale rampenplan in werking treedt.

 

 

Vergaderzalen

Achter de liftkoker zitten twee vergaderzalen. Ze hebben een gelijkaardige inrichting: er is ruimte voor een centraal opgestelde vergadertafel met plaats voor 16 personen. In een kast zitten voorzieningen voor het televergaderen.

 

Wachtruimte

Bij de vergaderzaal hoort een ​ wachtruimte zodat de provinciale omgevingsvergunningscommissie en de hoorzittingen van de omgevingsberoepen in de nieuwe lokalen kunnen plaatsvinden.

 

Leslokalen

De voormalige tekenkamer werd opgedeeld in 2 leslokalen waarvan de inrichting in de lijn ligt van de rest van de kantoorruimtes.

 

Sanitair

Er zijn in de nieuwe vergaderzone 4 genderneutrale toiletten voorzien.

​De bouwkundige werken hebben 548.100 euro gekost.​“Hiermee is het vergadercentrum helemaal klaar voor de ontvangst van nieuwe congressen en evenementen in alle comfort en staat een nog groter deel van het Provinciehuis ten dienste van de burger. Extra troef van het provinciehuis als vergadercentrum is de gunstige ligging vlakbij het trein- en busstation van Leuven”, besluit gedeputeerde Bart Nevens.

​Meer info: www.vlaamsbrabant.be/vergadercentrum

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Oplossing voor groene long Westrode
Vlaams-Brabant

Oplossing voor groene long Westrode

De Vlaamse Regering en intercommunale Haviland hebben een overeenkomst om de laatste groene long langs de A12 te vrijwaren. Het gaat om de site Westrode (Meise): het grootste aaneengesloten gebied open ruimte tussen Brussel en Antwerpen.

Lees meer »
Lancering UiTPAS Noordrand
Vlaams-Brabant

Lancering UiTPAS Noordrand

Vanaf 2 mei 2024 breidt de werking van UiTPAS in de Noordrand aanzienlijk uit. Naast de gemeente Asse die in 2021 de UiTPAS in onze regio introduceerde, treden nu ook 5 extra gemeenten toe.

Lees meer »
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand