Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vernieuwing Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2): uitbreiding werfzone na paasvakantie

Vernieuwing Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2): uitbreiding werfzone na paasvakantie

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vernieuwing Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2): uitbreiding werfzone na paasvakantie

Op maandag 15 april, vlak na de paasvakantie, gaan de werken op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) een volgende fase in en wordt de werfzone uitgebreid tot aan Schillekensberg. Ook verkeer richting Leuven volgt vanaf dan een korte omleiding via lokale wegen. Voor verkeer richting Diest verandert er niets en blijft de huidige omleidingsroute behouden. Volgens de huidige planning duren de werken nog tot eind 2025.

Werfzone tot aan Schillekensberg

Sinds de start van de werken in oktober vorig jaar is de aannemer aan de slag tussen de Blerebergstraat en de Oude Tiensebaan. De werken in die zone schieten goed op. De fietspaden zijn er zo goed als klaar en de opbraak van de rijweg is ondertussen gestart. In een volgende fase vanaf maandag 15 april breidt de werfactiviteit verder uit tot aan Schillekensberg.

Ook verkeer richting Leuven omgeleid

De omleiding voor fietsers blijft dezelfde en verloopt in beide richtingen via de Oude Leuvensebaan en de Heuvelstraat, aan de noordkant van de gewestweg. Gemotoriseerd verkeer richting Diest volgde al een omleiding aan de zuidkant van de gewestweg via de Statiestraat, Halensebaan, Heiblokstraat, Driesstraat en de Robbesrodestraat. Door de uitbreiding van de werfzone is er vanaf 15 april ook een omleiding voor verkeer richting Leuven langs Schillekensberg, de Oude Leuvensebaan en de Oude Tiensebaan.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand