Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Werkzoekendenbericht – februari 2024

Werkzoekendenbericht - februari 2024

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De werkzoekendencijfers van februari 2024 zijn gepubliceerd.

Op 29 februari 2024 waren er 29.478 werkzoekenden zonder werk (WZW) ingeschreven bij VDAB. Tegenover februari 2023 is dit een stijging met 8,7%. De overige WZW namen het sterkst toe met 37%. Ook de groep voormalig niet-beroepsactieve WZW steeg met 27%. De BIT-jongeren stegen minder sterk met 6%. Het aantal werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag daalde licht met 2%.

De meerderheid van de werkzoekenden zonder werk (76%) maakt gebruik van de bemiddelende dienstverlening van VDAB online, telefonisch of in persoon. 17% was bezig met een opleiding of voortraject, en 7% was niet klaar voor werk en had nood aan specifieke dienstverlening buiten VDAB.

De werkzoekendengraad, dit is de verhouding van het aantal werkzoekenden zonder werk woonachtig in Vlaams-Brabant ten opzichte van de Vlaams-Brabantse beroepsbevolking, bedroeg 5,4%. Ter vergelijking, in februari 2023 bedroeg de werkzoekendengraad 5%. 

Het aantal werkzoekenden zonder werk is gedaald met 292 personen tussen januari 2024 en februari 2024. Ongeveer 2.979 werkzoekenden stroomden in. Gebaseerd op de categorie van inschrijving was 32% van de instromers voorheen niet-beroepsactief. De uitstroom bedroeg 3.175 personen. 70% van de uitstromers ging aan het werk. 

Naast de werkzoekenden zonder werk, bereikt VDAB ook 8.422 werkende burgerklanten en 2.784 studenten en anderen. De studenten en anderen stegen met 69% ten opzichte van februari 2023. De stijging komt door de nieuwe groep van (verplicht) bij VDAB ingeschreven burgers zonder arbeidswens.

Het volledige werkzoekendenbericht kan je lezen op de Arbeidsmarktverkenner Vlaams-Brabant. In Arvastat kan je gedetailleerde werkloosheidsstatistieken raadplegen tot op gemeenteniveau.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
imec doet mee aan vernieuwde Fietstest
Vlaams-Brabant

imec doet mee aan vernieuwde Fietstest

imec uit Leuven start op 29 april met de vernieuwde Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto 3 weken aan de kant staan om hun woon-werk verkeer met een elektrische fiets af te leggen.

Lees meer »
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand