Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Westelsebaan vanaf 4 maart afgesloten voor verkeer

Westelsebaan vanaf 4 maart afgesloten voor verkeer

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Westelsebaan vanaf 4 maart afgesloten voor verkeer

Op maandag 4 maart 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer met grondige onderhoudswerken aan de Westelsebaan (N212) in Scherpenheuvel-Zichem. De rijweg wordt heraangelegd en krijgt een nieuwe indeling, met veiligere fietspaden en een nieuwe waterleiding. De werken duren tot eind 2024 en veroorzaken stevige hinder. De werfzone is volledig afgesloten tussen de Ernest Claesstraat 162 en de Prelaatstraat in Averbode. Gemotoriseerd en fietsverkeer volgt tijdens de volledige duur van de werken een omleiding.

Werken in 2 zones

Het agentschap werkt over een afstand van 1800 meter. Om de werken vlot te doen verlopen, is de werfzone opgesplitst in twee zones. De aannemers werken als een ‘treintje’ tegelijk op verschillende locaties. De voorbereidende grondwerken starten op 4 maart in zone 1, vanaf de Ernest Claesstraat 162 ter hoogte van de ‘Demerbroeken’ tot aan de zijstraat Galgenberg. Vanaf 8 april gaan ook de werken in zone 2, tussen Galgenberg en de Prelaatstraat in het centrum van Averbode, van start. Als alles vlot verloopt, is de Westelsebaan eind 2024 klaar.

Westelsebaan afgesloten tot eind 2024

Om veilig en efficiënt te werken, is de werfzone volledig afgesloten. Meerdere omleidingen zijn van kracht. Doorgaand en zwaar verkeer rijdt via Hoornblaas, de Turnhoutsebaan (N127) en Averboodse Baan (N165). Fietsers volgen een lokale omleiding die parallel loopt aan de Westelsebaan en steken aan het Sint-Jansplein veilig over. Voetgangers wandelen aan de kant van de weg waar geen werken zijn. Bushaltes in de werfzone worden niet bediend, maar De Lijn plaatst tijdelijke haltes op wandelafstand van de werfzone. Busverkeer volgt eveneens een lokale omleiding.

Comfortabele weg voor alle weggebruikers

Wegen en Verkeer vernieuwt de Westelsebaan vanaf de Ernest Claesstraat 162 in Zichem tot aan de Prelaatstraat in het centrum van Averbode. De rijweg wordt in beide richtingen smaller heraangelegd in asfalt in plaats van beton en krijgt nieuwe markeringen. Daarnaast komen verhoogde fietspaden van 1,75 meter breed met aangepaste boordstenen te liggen. Aan de Sprinkhaanstraat komen nieuwe bushaltes en zorgt een nieuwe verlichte oversteekplaats voor een veiliger kruispunt. Tegelijk vernieuwt de stad Scherpenheuvel-Zichem de voetpaden tussen de Melkerijstraat en de Prelaatstraat. Bovendien legt De Watergroep in de volledige zone een nieuwe waterleiding aan.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat
Vlaams-Brabant

Provincie investeert een half miljoen euro in klimaat

De provincie Vlaams-Brabant investeert 464.973,67 euro in 10 klimaatprojecten van 9 organisaties. BOS+ Vlaanderen in consortium met CV Meer Bos, Dialoog, Dienstengroep H.-Hartinstituut Heverlee, Ecolife, Golf Park Tervuren, Interleuven, Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, Veld Aan De Overkant en Velt krijgen deze subsidies voor hun klimaatprojecten. Hun projecten dragen bij aan de ambitie van de provincie om klimaatneutraal te worden.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand