Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Fase 2 verbouwing Trapstraat in volle uitvoering

Fase 2 verbouwing Trapstraat in volle uitvoering

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Fase 2 verbouwing Trapstraat in volle uitvoering

De volgende fase van de verbouwing van het pand Trapstraat 43, waar ooit de Dienst Stedenbouw gevestigd was, is uit de startblokken geschoten. Nadat eerder al de dakstructuur volledig vernieuwd werd, zijn nu de gevel en de benedenverdieping aan de beurt. Het doel: het pand omvormen tot een extra kinderopvanglocatie in het centrum.

“Het is geen geheim dat het aantal kinderopvangplaatsen in Vlaanderen ontoereikend is”, stelt burgemeester Evelien De Both. “De laatste jaren worden we geconfronteerd met een toename van het aantal aanvragen voor kinderopvang en een afname van het aantal beschikbare plaatsen. Bovendien zijn er in Centrum Zottegem geen opvangplaatsen. Door een kinderopvang in te richten in de Trapstraat, bieden we een oplossing voor beide uitdagingen. Het Steunpunt Kinderopvang van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) werd nauw betrokken bij de opmaak van de plannen. Hierdoor kwamen we tot een mooi plan voor de rust- en leefruimte, waarbij rekening werd gehouden met voldoende lichtinval, circulatie en een beveiligde toegang.”

 

Renovatie gevel en benedenverdieping

Twee jaar geleden werd de dakstructuur van het gebouw volledig vernieuwd. In deze tweede fase zijn de renovatie van de benedenverdieping en de gevel aan de beurt. De grootste ingrepen worden gedaan aan het schrijnwerk, het sanitair en het platte dak achteraan het gebouw. De verwarmingsinstallatie wordt afgekoppeld van het aangrenzende gebouw en er wordt een ventilatiesysteem voorzien. Als alles volgens plan verloopt, lopen de werken in augustus 2024 op hun einde. Dan gaat de laatste fase van de renovatie in: de aanleg van de tuin en schilder- en inrichtingswerken. De kosten voor de volledige renovatie worden geraamd op 461 750 euro.

 

Kinderopvang in Zottegem

Zodra de renovatie afgerond is, nemen verschillende baby’s, peuters en verzorgers hun intrek in de Trapstraat. “Onder welke vorm dat zal zijn, blijft voorlopig nog even afwachten”, vertelt schepen van sociale zaken Jenne De Potter. “Initieel was het immers de bedoeling om het pand te verhuren aan onthaalouders voor de uitbating van een gezinsopvang. Zottegem komt echter ook in aanmerking voor de uitbreiding van het aantal gesubsidieerde opvangplaatsen. Als de stad deze uitbreiding met 17 plaatsen toegewezen krijgt, neemt een stedelijk kinderdagverblijf zijn intrek in het pand. Het Agentschap Opgroeien geeft uitsluitsel in de komende weken.”

“Zottegem heeft een brede waaier aan kinderopvanginitiatieven, van onthaalouders tot groepsopvangen. Ons Huis van het Kind biedt ondersteuning voor zowel de ouders als de opvangplaatsen. Enerzijds is er het lokaal loket kinderopvang, een neutraal ondersteunings- en informatiepunt voor ouders. Anderzijds zorgt ons Huis van het Kind voor ondersteuning van de opvangplaatsen in de vorm van materiaal en opleidingen, of administratie voor de aangesloten onthaalouders. Er zijn fantastische initiatieven in Zottegem – en daar komt er binnenkort dus nog eentje bij – maar extra helpende handen zijn uiteraard altijd welkom. Ik moedig alle geïnteresseerden aan om een kijkje te nemen op zottegem.be/kinderopvang. Daar vind je enerzijds alle info, maar ook een video met een unieke blik achter de schermen van ons Huis van het Kind én onze opvanginitiatieven,” geeft schepen De Potter mee.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Het nieuwe seizoen van CC Zoetegem: een cultureel feest
Zottegem

Het nieuwe seizoen van CC Zoetegem: een cultureel feest

De ticketverkoop van Cultuurcentrum Zoetegem draait op volle toeren! Het programma van 2024 – 2025 belooft een culturele sensatie te worden, zo vinden liefhebbers van muziek en theater tot comedy en circus gegarandeerd hun gading. Tickets en info via cczoetegem.be.

Lees meer »
Klim-Op Bavegem is een beweegschool
Sint-Lievens-Houtem

Klim-Op Bavegem is een beweegschool

Het hele team van basisschool Klim-Op volgde een nascholing rond bewegend leren en turnjuf Benedikt en juf Griet trokken maandelijks naar Brugge om er een opleiding te volgen tot beweegcoach.

Lees meer »