Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jazz Zottegem stelt programma voor

Jazz Zottegem stelt programma voor

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jazz Zottegem stelt programma voor

Zaterdag 1 en zondag 2 juni in het Egmontpark

Na een sabbatjaar mag het Egmontpark zich opnieuw klaarstomen voor het gezellige stadsfestival Jazz Zottegem. CC Zoetegem, de bibliotheek en Jazz on Sunday bundelen de krachten en zorgen in de concerttent beslist voor muzikaal vuurwerk. Tussen de optredens door genieten bezoekers van een hapje en een drankje, in het hopelijk zonovergoten zomerterras. De toegang en de concerten zijn ook deze editie gratis.

“We zijn verheugd dat ereburger Jean Blaute terug van de partij is om een stevige resem muzikale talenten voor te stellen,” kondigt schepen van cultuur Lieselotte De Roover enthousiast aan. “Jazz Zottegem staat al een twintigtal jaar voor gezelligheid en goede muziek en we zijn er van overtuigd dat we van 1 en 2 juni opnieuw muzikale feestdagen maken!”

 

Stevige portie jazz

Op zaterdagnamiddag 1 juni is het aan de Revival Big Band om te openen. Geen kopie van het vorige concert wel een nieuw repertoire en nieuwe dirigent. Gastzangeres singer songwriter ‘Cassie Cyrene’ geeft hun optreden een extra zomerse toets. Het voorbije jaar nam de muziekwereld afscheid van accordeonist Ronny Verbiest. Op Jazz Zottegem wordt hij geëerd door Rein De Vos Trio met een mix van jazzklassiekers en wervelende Franse musettes. Daarna is het tijd voor jong talent, Rutger Matthys is een mondharmonicawonder dat op enkele jaren tijd België en bij uitbreiding de wereld verovert. Kristo, het solo project van singer-songwriter & multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter en zoon van legendarisch saxofonist Frank Deruytter, maakte reeds indruk op Gent Jazz en zorgt nu voor een wervelwind in Zottegem. Nog stormachtiger wordt de afsluiter op zaterdagavond: Fatback Brass Band, een elfkoppig hiphop-brass ensemble met een befaamde live reputatie.

 

Jazzy namiddagprogramma

“Op zondag is er deze editie geen aperitiefconcert, maar wel een fantastisch namiddagprogramma”, vertelt burgemeester Evelien De Both. Con Calore is de jongste formatie die ooit op het podium van Jazz Zottegem stond, maar de symfonie van jeugdige altviolisten, ontsprongen uit SAMWD, weet beslist luisterende harten te veroveren. Afsluiten doet Jazz Zottegem 2024 in schoonheid en absolute klasse. Het Brussels Jazz Orchestra is één van werelds bekendste bigbands en verzamelt de top van de Belgische jazz. Samen met de adembenemende Franse zangeres Camille Bertault brengen zij een ode aan icoon Serge Gainsbourg. “Ook in 2024 weten we de Zottegemnaar dus te boeien met unieke klanken en een levendige sfeer in ons Egmontpark”, sluit De Both af.

 

Praktisch

Datum: Zaterdag 1 juni van 14 tot 1 uur en zondag 2 juni van 13 tot 18 uur

Locatie: Egmontpark Zottegem

Prijs: Gratis

 

Alle info via www.jazzZottegem.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken
Zottegem

Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken

De verbouwingswerken aan het Sociaal Huis zijn stevig uit de startblokken geschoten. De site op de Deinsbekestraat wordt omgevormd tot een algemene welzijnscampus, waar onder meer ook Huis van het Kind en Lichtpunt onderdak krijgen.

Lees meer »
Zorgambassadeur stelt boek voor in Aalst
Aalst

Zorgambassadeur stelt boek voor in Aalst

Onder grote belangstelling van zorgmedewerkers en zorgorganisaties, stelde
zorgambassadeur Candice De Windt haar boek “100 redenen om verpleegkundige te zijn, te
worden en te blijven” voor in CC De Werf.

Lees meer »